لینک های دسترسی

Breaking News

پاکستان: تاکنون هیچ‌ برنامۀ برای اخراج مهاجرین افغان به جز افراد فاقد اسناد وجود ندارد


وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید که این کشور همه راه‌های ممکن را برای اخراج مهاجرین بدون مدرک قانونی افغان بررسی می‌کند، اما در حال حاضر برنامه‌ای برای اخراج سایر مهاجرین افغان وجود ندارد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی این وزارت، روز جمعه ۱۹ اپریل (۳۱ حمل) در اسلام آباد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اسلام‌آباد مرحله بعدی اخراج مهاجرین افغان به ویژه دارندگان کارت (POR) و شناخت کارت افغانستان (ACC) را روی دست دارد، گفت که در حال حاضر چنین برنامه‌ای در دست اجرا نیست.

زهرا بلوچ افزود: "هرگاه تصمیمی در این خصوص اتخاذ شود از سوی نهادهای ذیربط اعلام خواهد شد".

پیش از این رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند که حکومت پاکستان در مرحله دوم اخراج مهاجرین افغان بدون مدارک قانونی، مهاجرین دارای شناخت کارت افغانستان (ACC) را به کشورشان باز می‌گرداند.

ملل متحد تخمین کرده است که ۷۲۰هزار مهاجر افغان فاقد مدرک و ۵۰هزار دارندۀ کارت (POR) تا ماه جولای سال روان میلادی از پاکستان به افغانستان برگردند.

پاکستان در اکتوبر سال گذشته مرحله اول "طرح بازگرداندن اتباع خارجی غیرقانونی" را اجرایی کرد که بر اساس گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان که از ۱۵ سپتمبر سال ۲۰۲۳ تا اوایل اپریل سال جاری، حدود ۵۴۷هزار افغان از پاکستان به افغانستان بازگشته اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت اخیراً در گزارشی گفته است که اکثر این بازگشت‌ها داوطلبانه توصیف می‌شوند، هر چند انگیزۀ اصلی آن ترس از اخراج از پاکستان بوده است.

این سازمان در گزارشش گفته است که ۸۵ درصد مهاجرین افغان از پاکستان داوطلبانه به کشورشان بر گشته اند.

همچنان کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان گفته است که در حال حاضر دو میلیون و ۱۸۰هزار مهاجر افغان در پاکستان دارای اسناد مهاجرتی قانونی هستند که از این تعداد ۱.۳ میلیون نفر دارای کارت POR اند و بیش از ۸۸۰هزار مهاجر دیگر کارت شناسایی افغانستان (ACC) دارند.

به گفته این ادارۀ ملل متحد، پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱، حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰هزار افغان دیگر نیز به پاکستان نقل مکان کرده اند، اگرچه برخی از آنها هنوز در این کشور دارای مدارک اقامت قانونی هستند، اما با سرنوشت نامعلومی روبرو اند.

گروه

XS
SM
MD
LG