در کنار کارمندان رسمی، ۱۴۷۴۹ کارمند قراردادی نیز در شاروالی های ۱۲ شهر افغانستان مصروف کار هستند. این کارمندان تحت پروژه سی جی سی که توسط اداره انکشاف بین المللی ایالات متحده امریکا (USAID)و اتحادیه اروپا تمویل میشوند توسط دفتر هبیتات-سازمان ملل در چوکات شاروالی استخدام شده اند.
این پروژه که از عمر آن دو سال می گذرد، احتمالا به دلیل نبود بودجه متوقف شود.
دفتر هبیتات-سازمان ملل در افغانستان میگوید این پروژه از سال ۲۰۱۶ آغاز شد و تا ماه جولای ۲۰۱۹ دوام خواهد کرد اما معلوم نیست که آیا این پروژه بعد از آن هم تمویل خواهد شد یا خیر.
۱۵۱۵ خانم هم در این پروژه مصروف کار هستند. شماری از این کارمندان می گویند، معاشی که از این پروژه می گیرند، تنها منبع درآمد شان است.
ریاست تنظیف شاروالی کابل اکنون ۳۶۵۰ کارمند رسمی دارد. احمد بهزاد غیاثی ریس تنظیف شاروالی کابل به صدای امریکا گفت که "فعالیت کارمندان قراردادی نتیجه خوب داده است و در تنظیف شهر کمک کرده است." غیاثی افزود اگر این پروژه بیشتر از سال ۲۰۱۹ تمویل نشود احتمال دارد که تنها شمار معدودی از این کارمندان در شاروالی کابل جذب شوند.
شهر کابل جمعیتی حدود ۴،۱ میلیون نفر دارد و روزانه از ۲۵۰۰ تا ۲۸۰۰ تن کثافت در این شهر تولید میشود. ریاست تنظیف شاروالی کابل میگوید که "شمار کارمندان رسمی ریاست تنظیف برای پاک کردن شهر کابل بسنده نیست."
محمد تمیم ۲۵ ساله که از ناحیه پا معلول است یک تن از کارمندان قراردادی شاوالی کابل است. وی میگوید که از رشته کمپیوتر ساینس لیسانسدارد، اما موفق نشده است وظیفه مناسب بدست بیاورد. تمیم میگوید که "بخاطر نفقه فامیلم مجبور هستم وظیفه کنونی را انجام دهم و اگر این کار را هم از دست بدهد نمیدانم چی کنم."
خانم سیما نیز یک تن از کارمندان این پروژه است. وی ۶ طفل دارد و همسرش را در یک حادثه ترافیکی در شاهراه کابل کندهار از دست داده است. سیما میگوید که با مشکلات فراوان اقتصادی مواجه است و احتمال از دست دادن کار کنونی اش او را بیشتر نگران کرده است.
بر اساس بررسی های اخیر اداره مرکزی احصایه افغانستان، بیش از ۵۴ درصد افغان ها زیر خط فقر زندگی میکنند.