محکمۀ عالی هند سرانجام حکم نهایی خود را در مورد یک زمین مورد مناقشه میان هندوها و مسلمانان صادر کرده است.
دعوا بر سر این زمین در شمال هند، یکی از طولانیترین و بحثبرانگیزترین جنجالها میان مسلمانان و هندوها بوده است. ملیگرایان هندو برای بیش از یک قرن خواهان اعمار عبادتگاه خود در این زمین بوده اند.
براساس حکم محکمه، حالا هندوها اجازه یافته اند معبد خود را در این زمین اعمار کنند و در عوض، به مسلمانان زمین دیگری داده خواهد شد تا مسجد خود را در آن اعمار کنند.
مسجد بابری مربوط به قرن شانزدهم که قبلا در این زمین وجود داشت، در سال ۱۹۹۲ از سوی تندروان هندو ویران شد؛ اقدامی که به خشونتهای گسترده میان هندوها و مسلمانان انجامید و بیش از دو هزار کشته برجا گذاشت.
پس از اعلام حکم محکمه، تعداد زیادی از هندوها برای استقبال از این تصمیم به خیابانها ریخته و میان همدیگر شیرینی تقسیم کردند؛ اما پولیس به زودی آنها را به خانههایشان بازگرداند.
نرندرا مودی، صدراعظم هند از تصمیم محکمه استقبال کرده است.
آقای مودی در تویتر خود نوشت: "تمامی جناحها فرصت کافی برای ابراز نظر پیدا کردند. این تصمیم، اعتماد مردم نسبت به روندهای قضایی را تقویت خواهد کرد."
محکمۀ عالی هند در حکم خود به ویرانی مسجد مسلمانان در سال ۱۹۹۲ نیز اشاره کرده و با آنکه آن را یک "تخطی" دانسته، اما هیچ مجازاتی برای عاملان آن در نظر نگرفته است.
تصمیم محکمه با اعتراض گروههای مسلمان روبرو شده است. ظفر جیلانی، یک نمایندۀ هیات مسلمانان گفت: "ما از این حکم راضی نیستیم... زمینی که به ما داده شده، برای ما هیچ ارزشی ندارد."
آقای جیلانی افزود: "ما در حال بررسی حکم محکمه استیم و میخواهیم ببینیم که آیا امکان اقدامات حقوقی برای ما وجود دارد یا نه."
محکمۀ عالی هند گفته است که در جریان بررسی این قضیه، هیات مسلمانان نتوانسته اند ادعای مالکیت خود بر زمین مورد مناقشه را ثابت بسازند.