لینک های دسترسی

Breaking News

جنگ در قره‌باغ؛ روسیه خواستار 'خویشتن‎داری' آذربایجان و ارمنستان شد


کاروان نیروهای حافظ صلح روسیه در قره‌باغ
کاروان نیروهای حافظ صلح روسیه در قره‌باغ

پس از درگیری تازه میان ارمنستان و آذربایجان در قره‌باغ که منجر به کشته شدن سه نفر شد، روسیه از هر دو طرف درگیر جنگ خواسته است که از خویشتن‌داری کار بگیرند.

وزارت خارجۀ روسیه روز پنجشنبه چهارم اگست (۱۳ اسد) با نشر بیانیه‌ای گفت: "به خاطر تشدید تنش‌ها نگرانی شدید خود را ابراز می‌داریم و از طرف‌های درگیر می‌خواهیم که خویشتن‌داری کرده و آتش‌بس را رعایت کنند."

پیش از این، نیکول پاشینیان، صدر اعظم ارمنستان از روسیه نقد کرد. او در یک جلسۀ رسمی کابینه اش گفت: "در مورد عملیات حافظ صلح روسیه در قره‌باغ سوالاتی در جامعۀ ارمنستان مطرح می‌شود."

آقای پاشینیان گفت که با وصف حضور نیروهای حافظ صلح روسیه، باشندگان قره‌باغ "با خشونت گسترده و مداوم ناشی از نقض آتش‌بس" و "رعب و وحشت دوامدار فزیکی و روانی" روبرو اند. او گفت که نقش ماموریت حافظ صلح روسیه در قره‌باغ تعریف شود.

پس از جنگ سال ۲۰۲۰ در قره‌باغ که شش هفته ادامه یافت و منجر به کشته شدن کم و بیش ۶۵۰۰ نفر شد، آذربایجان و ارمنستان به آتش‌بس توافق کردند و بر اساس این توافق حدود ۲۰۰۰ نیروی حافظ صلح روسیه در قره‌باغ مستقر شد.

وزارت خارجۀ روسیه گفته است که نیروهای حافظ صلح آن کشور "هرگونه تلاش ممکن را انجام می‌دهند" تا وضعیت را در ساحه با ثبات نگه‌دارند.

آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند. آذربایجان مدعی شده است که نیروهای مستقر در قره باغ، بر نظامیان آذربایجانی گلوله باری کرده و یک سرباز آذری را کشته اند. جانب ارمنستان نیز از کشته شدن دو سرباز و زخمی شدن ۱۹ نظامی دیگر در گلوله‌باری نظامیان آذربایجانی خبر داده است.

آذربایجان و ارمنستان یکبار دیگر در دهۀ ۱۹۹۰ میلادی نیز به خاطر ملکیت قره‌باغ درگیر جنگ خونینی شده بودند.

پس از جنگ سال ۲۰۲۰، ارمنستان بخش زیاد قلمروی را که برای چندین دهه زیر کنترول داشت، از دست داد.

با وصف مستقر شدن نیروهای حافظ صلح روسیه در قره‎باغ و امضای توافق آتش‌بس میان آذربایجان و ارمنستان، وضعیت در این ساحه هنوز هم پرتنش است.

اکثریت جمعیت قره‌باغ ارمنی اند، اما این ساحه به گونۀ کامل در داخل خاک آذربایجان موقعیت دارد.

XS
SM
MD
LG