ملل متحد روز جمعه ۱۱ نومبر (۲۰ عقرب) گفت که میلیونها نفر در اوکراین، افغانستان و سراسر شرق میانه که به دلیل منازعه و آزار و اذیت از خانههایشان بیجا شده اند، ممکن با زمستان خطرناک و یخبندان مواجه شوند.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) گفته است که مردم این کشورها از قبل با تاثیرات طولانی مدت همهگیری بیماری کووید-۱۹، افزایش قیمتها و اثرات تغییرات اقلیمی مواجه بوده اند و زمستان پیشرو، مشکلات آنان را بیشتر خواهد ساخت.
این کمیشنری گفته است که بسیاری مردم از کشورهای جهان که جبراََ از خانههایشان بیجا شده اند، نسبت به سالهای گذشته، در زمستان پیشرو با مشکلات بیشتر مواجه خواهند شد. بسیاری از خانوادهها ناچار خواهند بود تا بین غذا و گرم کردن محل بود و باششان یکی را انتخاب کنند.
در این اعلامیه آمده است که بسیاری از بیجا شدگان در عراق و سوریه پس از بارش برف با سرمای شدید مواجه خواهند شد و بسیاری از بیجا شدگان این دو کشور، برای ۱۲مین سال پیهم با سرمای شدید زمستان دست و پنجه نرم خواهند کرد.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان تخمین میکند که نزدیک به ۳.۴ میلیون بیجا شدهای داخلی، شهروندان سوریه، لبنان، اردن، عراق و مصر به کمکهای حیاتی نیازمند استند.
بر اساس این اعلامیه، در لبنان که خود از بحران اقتصادی رنج میبرند، از هر ۱۰ مهاجر سوری، نه تن آنان از قبل با فقر مفرط دست و پنجه نرم میکنند و آنان همه روزه مجبوراند کمتر غذا بخورند و مواظبت صحیشان را به عقب بیاندازند. بسیاری از این خانوادهها، به خاطر خریداری نیازمندیهای حیاتی شان، مجبور اند بیشتر قرضه بگیرند.
در عین حال، میلیونها اوکراینی که به دلیل تهاجم نظامی روسیه به کشورشان از خانههای شان بیجا شده اند، در ساختمانهای تخریب شده و ساختمانهایی به سر میبرند که شرایط برای گرم ساختن آن مساعد نیست. علاوه بر آن، از بین رفتن تاسیسات انرژی نیز که برای گرم کردن خانهها و تهیه آب از آن کار گرفته میشود، به مشکلات اوکراینیهای بیجاشده افزوده است.
بر اساس این گزارش، درجه حرارت در بسیاری از نقاط افغانستان به سادگی زیر منفی ۲۵ درجهٔ سانتیگراد میرسد و خانوادههای بیجا شده در این کشور جنگ زده، با سرمای شدید مواجه میشوند. در اعلامیهٔ این کمیشنری آمده است که سرمای شدید زمستان در حالی افغانستان را متاثر میکند که اقتصاد این کشور به شدت در حال سقوط است. در این گزارش به صورت خاص در مورد زلزلهٔ ماه جون در ولایتهای پکتیکا و خوست اشاره شده است، که در نتیجهٔ آن هزاران نفر خانههای شان را از دست دادند.
علاوه بر آن، در وسط فاجعهٔ بشری که افغانستان با آن مواجه است، سرازیر شدن سیلابها و خشکسالی نیز زندگی مردم را به شدت متاثر کرده و گزارشهایی موجود است که روند بیجاشدن در برخی مناطق این کشور همچنان ادامه دارد.
اولگا سرادو، سخنگوی کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، در ژینو به خبرنگاران گفت که با وجود بدتر شدن نیازهای بشردوستانه در افغانستان، چشم انداز بودجه مالی برنامهها و کمکهای نجات دهنده برای این کشور همچنان ناراحت کننده است.
کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان به تازگی کمپاین جمعآوری کمک مالی جهانی را راه اندازی کرده است تا به آنعده از خانوادههایی که در سراسر جهان جبراً مجبور به ترک خانههایشان شده اند، کمکهایی را در فصل زمستان فراهم کند.