لینک های دسترسی

Breaking News

پرچوی برق در کابل؛ طالبان: اوزبیکستان مطابق قرارداد برق افغانستان را تامین کند


همزمان با افزایش پرچوی‌های برق در کابل و ولایات همجوار آن، مقام‌های بلند‌پایهٔ طالبان از اوزبیکستان خواسته اند که مطابق قرارداد، برق مورد نیاز افغانستان را تامین کند.

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجۀ حکومت این گروه روز یکشنبه ۲۲ جنوری (دوم دلو) در نشستی در کابل گفت که بر اساس قرارداد جدید میان مقام‌های طالبان و اوزبیکستان، تاشکند باید برق مورد نیاز افغانستان را تا پایان امسال تامین ‌کند.

پیش از این، شرکت برق افغانستان (برشنا) که توسط مقام‌های طالبان رهبری می‌شود، از تمدید قرارداد برق وارداتی اوزبیکستان به افغانستان تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی خبر داده و گفته بود که این قرارداد به تاریخ اول جنوری (۱۱ جدی) در شهر تاشکند، پایتخت آن کشور امضا شد.

متقی با انتقاد از مقام‌های اوزبیکستان، افزود که تاشکند در این شب‌ها و روزهای سرد زمستان، برق وارداتی به افغانستان را قطع کرده است. او افزود: "ما در بندر حیرتان با اوزبیکستان رابطه بسیار خوبی داریم، اما امیدواریم در این زمستان سخت و سردی هوا، بر تعهدی که با شرکت برشنا کرده اند، عمل کنند. به شرکت برشنا وعده کرده اند که حدود ۴۰۰ میگاوات برق به افغانستان می‌دهند، اما بدبختانه که حالا برق را قطع کرده و هموطنان ما با مشکلات زیادی مواجه اند."

این در حالی است که از چندین هفته به اینسو برق وارداتی اوزبیکستان به کابل قطع شده است. هرچند دو هفته پیش، مقام‌های طالبان از حل مشکلات تخنیکی برق اوزبیکستان در خاک آن کشور خبر داده بودند، اما این مشکل هنوز هم پابرجاست.

با قطع برق وارداتی اوزبیکستان اکثر پایتخت‌نشینان در ۲۴ ساعت، تنها دو – سه ساعت برق دارند و برخی آنان می‌گویند که ادامه این وضعیت، آنان را با مشکلات زیادی در این فصل زمستان روبرو کرده است.

بشیر احمد فیضان، باشندۀ ساحهٔ مکروریان کابل به صدای امریکا گفت: "فعلاً کابل برق ندارد و مردم با مشکلات زیادی مواجه اند. آب‌ قطع شده و حکومت مسوولیت دارد که برق و آب مردم را تامین کند، چرا که از آنان پول جمع‌آوری می‌کند."

مسیح‌الله نصرت، باشندل ناحیۀ پنجم شهر کابل از ادامۀ پرچوی‌های برق شکایت کرده و به صدای امریکا گفت که در جریان یک‌شبانه روز، تنها دو ساعت برق دارند.

نصرت افزود: "در عصر کنونی که جهان پیشرفت‌های زیادی دارد و دنیا با امکانات بهتر زندگی دسترسی پیدا کرده است، در افغانستان که داشتن برق از اساسی‌ترین نیاز زندگی ما است، به آن دسترسی نداریم... حالا حیران ماندیم که از کی گیله کنیم و مشکلات خود را به کی بگوییم."

در حال حاضر افزون بر کابل، دست‌کم ۱۰ ولایت افغانستان در تاریکی بسر می‌برد و باشندگان آن مانند پایتخت‌نشیان با مشکلات فراوانی در این فصل زمستان مواجه اند.

افغانستان متکی به برق وارداتی از کشورها همسایۀ خود است و بر اساس آمار شرکت برق، افغانستان در حال حاضر، حدود ۱۶۰۰ میگاوات برق نیاز دارد که ۷۰ درصد آن را از اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران وارد می‌کند و ۳۰ درصد دیگر را از منابع داخلی تامین می‌کند.

XS
SM
MD
LG