حکومت اوکراین میگوید که در یک سال تهاجم روسیه حدود یک بر سوم حصهٔ قلمرو آن کشور ماین گذاری شده است و زمانی که جنگ به پایان برسد، ماین پاکی ممکن است یک دهه یا بیشتر طول بکشد.
در حالی که مقامات اوکراینی از سال ۲۰۱۴ با ماینهای ضد پرسونل روسی سر و کار داشته اند، نیروهای روسی پس از آخرین حملهٔ خود مناطق گستردهای را در اوکراین ماینگذاری کرده اند.
مایکل تیری، یک مقام وزارت خارجهٔ ایالات متحده، در مورد میزان ماین گذاری های تازه جا به جا شده می گوید "حکومت اوکراین تخمین می زند که ۱۷۴ هزار کیلومتر مربع خاک این کشور که تقریباً یک بر سوم حصهٔ این کشور است ملوث به مواد انفجاری است."
حکومت ایالات متحده امریکا تعهد کرده تا بیش از ۹۱ میلیون دالر برای پاکسازی مناطقی در اوکراین فراهم کند که قبلاََ توسط نیروهای روسیه اشغال شده بودند. کشورهای اروپایی نیز پول و تجهیزات تخصصی ماین پاکی برای اوکراین ارسال میکنند.
پس از آنکه روسیه مناطق کریمیهٔ اوکراین را در سال ۲۰۱۴ به قلمرو خود ضمیمه کرد، چندین سازمان غیرانتفاعی مانند HALO Trust از تلاشهای ماین پاکی اوکراین حمایت کردند. اما در کنار ماین، استعمال سایر سلاحهای ثقیل نیز موجب ایجاد مشکلات در اوکراین است.
کریس واتلی، کارمند موسسه ماین پاکی HALO Trust میگوید که نیروهای روسیه در هنگام حملات تهاجم از تکتیکهای از جمله سلاحهای ثقیل استفاده میکند. او گفت که "زمانی که [ نیروهای روسیه] میخواهند مناطق جدیدی مانند بخموت را تصرف کنند" آنان به طور گسترده از توپخانه استفاده می کنند و در برخی اوقات، سرگلوله منفجر ناشده در منطقه باقی میماند که به نوبهٔ خود خطرات را در پی دارد.
بسیاری از این ماینها و مواد منفجر ناشده دیگر در زمینهای حاصلخیز زراعتی اوکراین باقی می مانند. بر اساس آمار وزارت زراعت اوکراین، ۳۰ درصد زمینهای زراعتی این کشور یا توسط روسها اشغال شده یا به دلیل ماین گذارى ها ناامن است.
بر اساس آمار كميسيون اروپایی این زمینهای زراعتی بیش از ۱۰ درصد گندم، جوارى و جو جهان را تامین می کند.