نشست دوهفتهای ملل متحد برای تغییر اقلیم در آذربایجان در حالی آغاز شد که نمایندهٔ ایالات متحده میگوید کار در این بخش جریان خواهد داشت.
جان پودیستا، نمایندهٔ ایالات متحده در امور تغییر اقلیم، امروز دوشنبه ۱۱ نومبر (۲۱ عقرب) از حکومتها خواست تا به تعهد ایالات متحده برای مبارزه با تغییرات اقلیمی اعتماد داشته باشند.
پودیستا افزود: "آنچه امروز میخواهم به شما بگویم این است که در حالی که دولت فدرال ایالات متحده، تحت رهبری دونالد ترمپ، ممکن است اقدامات اقلیمی را پشت سر بگذارد، کار برای مهار تغییرات اقلیمی در ایالات متحده ادامه خواهد داشت."
او گفت: "دونالد ترامپ با بازگشت به قدرت در ماه جنوبی، انتقال از مواد سوخت فسیلی را میتواند کند کند، اما متوقف کرده نمیتواند."
این در حالی است که شماری زیادی از کشورها نگران اند که ترمپ مانع پیشرفتها در بخش مبارزه با تغییر اقلیم خواهد شد یا آن را محدود خواهد کرد.
ترمپ تعهد کرده است که ایالات متحده، بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای جهان، را از همکاریهای بینالمللی تغییرات اقلیمی بیرون کند و ریکارد تولید مواد سوخت فسیلی این کشور را به حداکثر برساند.
این نمایندهٔ ایالات متحده گفت که قانون تغییرات اقلیمی جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، بودجهٔ میلیارد دالری را برای انرژی پاک فراهم میکند و این امر سرمایهگذاریها را در بخش انرژی آفتابی، بادی و سایر تکنالوژیها جدب خواهد کرد.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ در دورهٔ ریاست جمهوری براک اوباما، رییس جمهور پیشین امریکا، توافقنامه تغییر اقلیم پاریس را امضا کرد.
اما دونالد ترمپ، رییس جمهور پیشین ایالات متحده، از توافقنامه تغییر اقلیم پاریس خارج شد. ترمپ در آن زمان استدلال میکرد که این توافقنامه به ضرر شرکت های تجارتی امریکایی و رشد اقتصادی آن کشور است.
دونالد ترمپ همچنین گفته بود که این توافقنامه سبب از بین رفتن میلیونها فرصت اشتغال برای امریکاییان میشود.
اما جو بایدن، رییس جمهور کنونی ایالات متحده بار دیگر ایالات متحده را به توافقنامهٔ تغییر اقلیم ملحق کرد.
توافقنامه تغییر اقلیم پاریس را ۱۹۵ کشور امضا کرده است و از رهگذر حقوقی یک توافقنامه الزام آور است، اما جنبه ها تنفیذی آن ضعیف میباشد.
بر اساس این توافقنامه، ایالات متحده تعهد سپرده است که تا سال ۲۰۲۵ حدود ۲۶ تا ۲۸ در صد تولید گاز کاربن دای اکساید را کاهش خواهد داد.
گروه