لینک های دسترسی

Breaking News

افغانستان پنج مرکز جلوگیری قاچاق کالاهای خارجی می‌سازد


محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان شام چهارشنبه (اول جوزا) در نشستی با نمایندگان صنعتکاران گفت که برای حمایت از تولیدات داخلی و جلوگیری از قاچاق کالاهای خارجی به این کشور، حکومت در نظر دارد که پنج مرکز را در ولایات مختلف بسازد.

آقای غنی در این بخش خواهان همکاری تاجران و سرمایه‌گذاران شد و افزود: "خواهش من از شما این است که دولت را شریک خود بدانید و کار ما باید هدفمند باشد".

این مهمانی افطاری در ارگ، به منظور شنیدن مشکلات صنعتکاران افغان و یافتن راه‌های حل آن برگزار شده بود.

شیرباز کمین‌زاده، رییس اتحادیه صنعتکاران افغانستان به رادیو آشنا – صدای امریکا گفت که کالاهای قاچاق ایرانی و پاکستانی تولیدات داخلی افغانستان را تحت فشار قرار داده است.

آقای کمین‌زاده گفت: "این کالاهای قاچاقی واقعا بازار تولیدات داخلی ما را خراب کرده است. ارزش اسعار آنها بسیار افت کرده و از طرف دیگر ایران تحت تعزیرات است. آنها این اموال را می‌آورند و تولیدات ما شدیدا تحت فشار است".

به گفتۀ رییس اتحادیه صنعتکاران افغانستان، اکثر کالاهای ایران از طریق مرز اسلام‌قلعه هرات، فراه و دلارام نیمروز، اموال پاکستانی نیز از مسیر خوست و پکتیا به افغانستان قاچاق می‌شوند.

آمار اتحادیه صنعتکاران افغانستان نشان می‌دهد که اکنون ۳۲۰۰ شرکت در ۳۵ بخش تولید دارند که در برخی بخش‌ها نیازهای این کشور را مرفوع می‌سازد. به گفتۀ این اتحادیه تولیدات داخلی سال گذشته نسبت به یک سال قبل، هفت درصد افزایش یافته بود.

افزون بر سایر مشکلات، صنعتکاران افغان با مشکل ناامنی نیز مواجه استند. به گفتۀ اتاق تجارت و صنایع افغانستان در یک سال گذشته ۱۸۰۰ سرمایه‌گذار افغان به دلیل نگرانی‌های امنیتی، سرمایه‌های شان را به ترکیه و ازبکستان انتقال داده اند.

خان‌جان الکوزی معاون این اتاق، سرمایه‌های منتقل‌شده به این دو کشور را حدود ۶۰۰ میلیون دالر تخمین می‌کند.

XS
SM
MD
LG