سقوط طیارۀ خط هوایی اتیوپیا سبب کشته شدن تمام ۱۵۷ سرنشین آن-۱۴۹ مسافر و هشت عملۀ پرواز- شد.
اعلامیۀ خط هوایی و نشرات رسانۀ دولتی اتیوپیا حاکی از آن است که این طیارۀ بوینگ ۷۳۷ که جانب کینیا روان بود، صبح یک شنبه (۱۰ مارچ) دقایقی پس از پرواز از میدان هوایی ادیسه بابا در اتیوپیا دچار سانحه شد.
تا کنون دلیل سقوط این طیاره که به گفتۀ مقامها جدید بود و در ماه نوامبر گذشته به خط هوایی اتیوپیا تحویل داده شد، مشخص نشده است.
مقامهای اتیوپیایی گفته اند که سرنشینان این طیاره شهروندان ۳۵ کشور بودند که نه شهروند اتیوپیا، ۳۲ کنیایی، ۱۸ کانادایی، هشت امریکایی، هشت چینی، هشت ایتالیایی، هفت فرانسهای، هفت بریتانیایی، شش مصری و پنج هالندی شامل آن می باشند.
نام شهروندان اسپانیا، اسراییل، مراکش و پولند، هر کدام با دو مسافر، و بلجیم، جیبوتی، اندونیزیا، ایرلند، موزامبیق، ناروی، رواندا، عربستان سعودی، سودان، صربستان، سومالیا، توگو، یمن، نیپال و نایجریا، هر کدام با یک مسافر، درج فهرست سرنشینان این طیاره میباشد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس گزارش داده است که بیشتر مسافران این پرواز قصد داشتند در یک نشست بین المللی محیط زیست به میزبانی سازمان ملل متحد در نایروبی پایتخت کینیا شرکت کنند.
وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا ضمن ابراز همدردی با بازماندگان قربانیان این سانحه، اعلام کرد که با سفارتهای امریکا در اتیوپیا و کینیا برای ارایۀ کمک و نیز دریافت اطلاعات بیشتر در بارۀ مسافران امریکایی این پرواز، در تماس است.
اداره ملی امنیت حمل و نقل ایالات متحده پیشتر اعلام کرد یک تیم کارشناسان را برای کمک با مسولان اتیوپیا به منظور بررسی علت این سانحه به ساحه اعزام خواهد کرد.
گروههای تجسس و امدادگران در محل سقوط طیاره رسیده و عملیات برای یافتن بقایای اجساد و همچنین جعبه سیاه طیاره که دلیل سقوط را آشکار میکند، ادامه دارد.
در اکتوبر گذشته نیز یک بوینگ ۷۳۷ خط هوایی لیون، دقایقی پس از پرواز از میدان هوایی جاکارتای اندونیزیا در دریای جاوا سقوط کرد و تمام ۱۸۹ سرنشین آن کشته شد.
در سال ۲۰۱۰ نیز یک طیارۀ خط هوایی اتیوپیا دقایقی پس از پرواز از میدان هوایی بیروت لبنان دچار سانحه شد که تمام ۹۰ سرنشین آن کشته شد.