لینک های دسترسی

Breaking News

جنگ در دایکندی حدود ۳۰۰۰ خانواده را آواره کرده است – مقام‌ها


آرشیف
آرشیف

مقام‌های محلی در دایکندی می‌گویند که به دنبال حملات پیهم طالبان نزدیک به سه‌هزار خانواده‌ در یک هفتهٔ اخیر از مناطق مختلف ولسوالی پاتو به شهر نیلی مرکز این ولایت و ساحات دیگر آواره شده اند.

ابراهیم هاشمی، آمر امور مهاجرین و عودت کنندگان دایکندی امروز دوشنبه پنجم جولای (۱۴ سرطان) به صدای امریکا گفت که در هفتهٔ گذشته نزدیک به دوهزار خانواده به مرکز دایکندی پناه آوردند و در روزهای اخیر نیز ۸۰۰ خانواده به شمار این آواره‌گان جنگی افزوده شده است.

او افزود: "این بسیار یک آمار بلند است. ما توجه نهادهای ملی و بین‌المللی و رسانه‌ها را می‌خواهیم تا در این وضعیت اضطرار، خشک‌سالی و شیوع ویروس کرونا شاهد یک فاجعهٔ انسانی نشویم."

به گفتۀ آقای هاشمی، تا کنون برای حدود ۵۰۰ خانواده کمک‌های اولیه مواد غذایی صورت گرفته است اما کمک‌ رسانی به شمار بیشتر بیجاشدگان جنگی از توان ادارهٔ محلی خارج است.

سرور برلاس، سخنگوی والی دایکندی گفت که کمیتهٔ حالات اضطرار به تازگی یک کمپ صد خیمه‌ای را به منظور ایجاد سرپناه به این آوار‌ه‌گان در استدیوم ورزشی این ولایت ایجاد کرده است.

آقای برلاس افزود: "برنامه‌های برای کمک‌ و همکاری با بی‌جاشدگان وجود دارد، اما باید سروی ابتدایی بی‌جاشدگان انجام شود. کمپ ایجاد شده و لوازم مورد نیاز به شمول مواد غذایی برای شان توزیع می‌شود."

شماری از آوار‌ه‌گان جنگ ولسوالی پاتو در شهر نیلی در وضعیت نامناسب در زیر سایهٔ درختان، رستورانت‌ها و شماری از آنان در یک کمپ تازه ایجاد شده در میدان ورزشی این ولایت به سر می‌برند.

این آوار‌ه‌گان از دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی صحی، غذا، لباس و خدمات صحی شاکی اند.

نعمت یکی از این بیجاشدگان گفت:"وقتی هاوان برخانه‌های ما خورد، مجبور شدیم خانهٔ خود را ترک کنیم و فقط زن و اطفال خود را کشیدیم. هیچ چیزی دیگری با خود گرفته نتوانستیم."

مقام‌های محلی دایکندی می‌گویند که هنوز طالبان مسلح به منظور گسترش ساحات تحت کنترول شان بر روستاهای مختلف ولسوالی پاتو حملات تهاجمی انجام می‌دهند.

باشندگان محل و اعضای شورای ولایتی دایکندی می‌گویند که اکنون نبردها میان جنگجویان طالبان، نیروهای خیزش مردمی و نظامیان افغان در ساحهٔ قخور مرکز ولسوالی پاتو جریان دارد.

  • 16x9 Image

    ظفر بامیانی

    ظفربامیانی از سال ۲۰۱۱ برای رادیو آشنا صدای امریکا با تهیه گزارش از ولایات بامیان، دایکندی و غزنی کار می کند. ظفر بامیانی از سال ۲۰۰۴ کار رسمی خبرنگاری را به حیث گزارشگر، گوینده خبر و تهیه کننده برنامه های فرهنگی با رادیوی محلی بامیان شروع کرد. ظفر مدت یک سال گزارشگر تلویزیون ملی در بامیان نیز بود. ظفر بامیانی فارغ التحصیل  رشته جامعه شناسی از پوهنتون بامیان است.

XS
SM
MD
LG