ادارۀ حمایت از کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف گفته است که شهرک مرزی سپین بولدک افغانستان، نقطۀ عطف توجه و تلاش های جهانی در راستای ریشه کن ساختن بیماری فلج اطفال یا پولیو در جهان پنداشته میشود.
یونیسف همچنان تاکید کرده است که برای ریشهکن ساختن بیماری پولیو در جهان، همکاری و هماهنگی میان تیمهای صحی افغانستان و پاکستان نیاز است.
جین گاوف، رئیس حوزه جنوب آسیا یونیسف اخیراً از نقاط صفری در خط دیورند در سپینبولدک دیدن کرده و روند تطبیق واکسین پولیو بر کودکانی را که از پاکستان با خانوادههای شان به افغانستان بر میگردند، ارزیابی کرده است.
او در بیانیهای گفته است که امسال افغانستان و پاکستان شاهد واقعات متعدد ویروس پولیو بوده است و به گفتۀ وی این مسأله نشان میدهد که ویروس پولیو سرحد نمیشناسد.
خانم گاوف، تأکید کرده است "حقیقت این است که شما نمیتوانید پولیو را بدون هماهنگی میان تیمهای صحی در داخل افغانستان و پاکستان و یا هم بدون پاسخدهی میان مرزی در ساحاتی چون سپین بولدک، ریشهکن سازید".
ارقام یونیسف نشان میدهد که از آغاز سال روان میلادی تا اکنون بیش از ۴۴هزار کودک افغان زیر سن ده سال هنگام برگشت به افغانستان در ۱۹ پوسته تطبیق واکسین در امتداد خط دیورند واکسین پولیو را دریافت کرده اند.
اما این اداره تأکید میکند که هنوز هم افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان استند که ویروس پولیو از کودکان قربانی میگیرد.
بر اساس آمار این اداره، از آغاز سال روان میلادی تا اکنون نُه واقعه مثبت در افغانستان و پنج واقعه نیز در پاکستان ثبت شده است.