لینک های دسترسی

Breaking News

شرکت چکی آمادۀ استخراج سمنت هرات است


آرشیف: با وجود ریزرف های بزرگ سمنت در معادن افغانستان، در ۱۵ سال گذشته، بخش اعظم سمنت مورد ضرورت خود را از پاکستان، وارد کرده است
آرشیف: با وجود ریزرف های بزرگ سمنت در معادن افغانستان، در ۱۵ سال گذشته، بخش اعظم سمنت مورد ضرورت خود را از پاکستان، وارد کرده است

ریاست جمهوری افغانستان روز یکشنبه گفت که یک شرکت چکی موسوم به PSP خواهان سرمایه گذاری در احداث فابریکۀ سمنت در ولایت هرات است و طرح آن را ارایه کرده است.

اما در اعلامیۀ که از سوی ریاست جمهوری افغانستان نشر شد، ذکر نشده است که آیا این شرکت در داوطلبی برای احداث این پروژه برگزیده شده است یا خیر.

سیروس علاف، مشاور رئیس جمهور افغانستان در امور تجارتی، گفته است که فابریکه سمنت هرات ظرفیت تولید ۱۶۰۰ تن سمنت را در روز خواهد داشت که عاید سالانه آن به ۳۲،۶۴ میلیون دالرخواهد رسید.

به گفتۀ آقای علاف، ۵۱ درصد این عاید مربوط به افغانستان و ۴۹ درصد آن مربوط به چک خواهد بود. او افزود که بین ۸۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ نفر در این فابریکه به کار گماشته خواهد شد.

بیش از ۶۰ در صد جمعیت افغانستان را جوانان بین سنین ۱۸ تا ۲۵ سال تشکیل می دهد که شماری زیادی آنان از فقر و بیکاری رنج می برند و در دو سال گذشته به دلیل گسترش نا امنی و بیکاری، صد ها هزار جوان افغان مجبور به ترک کشور شان شدند.

بر اساس احصائیه سازمان انکشافی ملل متحد در افغانستان، ۳۶ در صد جمعیت افغانستان—یعنی نه میلیون نفوس کشور—زیر خط فقر قطعی قرار دارد. میزان بیکاری نیز در افغانستان حدود ۴۰ در صد است و به دلیل بیکاری، فقر در حال افزایش است.

اگر چنین سرمایه گذاری عملی گردد، اتکای افغانستان به سمنت وارداتی که بیشتر آن از پاکستان وارد افغانستان می گردد، کاهش خواهد یافت.

بحث در مورد سرمایه گذاری مستقیم در افغانستان در حالی صورت می گیرد که بر اساس گزارش بانک جهانی، افغانستان یکی از بدترین کشور ها برای تجارت و سرمایه گذاری است.

بر اساس گزارش شاخص محیط تجارت و سرمایه گذاری بانک جهانی، افغانستان در میان ۱۹۰ اقتصاد جهان، در ردۀ ۱۸۳ قرار دارد.

به باور کارشناسان اقتصاد، گزارش بانک جهانی نشان می دهد که افغانستان به کشور مناسب برای تجارت و جلب سرمایه گذاری مبدل نخواهد شد، مگر اینکه حکومت آن کشور اصلاحات لازم را با در نظر داشت معیار های پذیرفته شدۀ بین المللی در شاخص های تجارت و سرمایه گذاری بانک جهانی به وجود بیاورد.

علاوه بر محیط نا سازگار تجارت و سرمایه گذاری، گسترش نا امنی و موجودیت فساد گستردۀ اداری در افغانستان، از عوامل دیگر است که موجب کاهش سرمایه گذاری در این کشور شده است.

XS
SM
MD
LG