لینک های دسترسی

 
حملهٔ انتحاری یک زن بر نظامیان پاکستانی جان یک نفر را گرفت
Breaking News

حملهٔ انتحاری یک زن بر نظامیان پاکستانی جان یک نفر را گرفت


عکس: آرشیف
عکس: آرشیف

مقامات در پاکستان روز دوشنبه سوم مارچ (۱۳ حوت) گفتند که یک زن در ایالت بلوچستان در نزدیکی یک کاروان نظامیان آن کشور حملهٔ انتحاری انجام داد که در نتیجهٔ آن، یک نفر کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.

بر اساس گزارش‌ها، این حمله که در شهرک کلات ایالت بلوچستان،‌ یک فرماندهی شبه‌نظامی قوای سرحدی پاکستان را هدف قرار داد،‌ اما به وی آسیبی نرسید.

حبیب‌الله، یک افسر پولیس محلی، ضمن تایید تلفات، از طریق تماس تیلفونی به صدای امریکا گفت که محققان بخش‌هایی از بدن بم‌گذار را یافته‌ اند و به این نتیجه رسیده‌ اند که عامل این حمله یک زن بوده است.

اردوی آزادی‌بخش بلوچ که یک گروه جدایی‌طلب است، با نشر اعلامیه‌ای مسوولیت این حمله را به دوش گرفته است.

انجام حملات انتحاری توسط زنان در پاکستان به ندرت رخ می‌دهد. آخرین حملهٔ انتحاری توسط یک زن در سال ۲۰۲۲ زمانی رخ داد که بم‌گذار انتحاری یک موتر حامل استادان چینی را هدف قرار داد که به سمت محوطهٔ پوهنتون کراچی در حرکت بود. در آن حمله، راننده و سه استاد چینی کشته شدند.

حملات به رهبری اردوی آزادی‌بخش بلوچ بر ضد نیروهای امنیتی در این اواخر افزایش یافته است، به ویژه در ایالت‌های بلوچستان و پنجاب.

شورشیان اردوی آزادی‌بخش بلوچ ماه گذشته یک بس حامل نیروهای شبه‌نظامی در کلات را کمین زدند و ۱۸ نفر را کشتند. چند روز پس از آن حمله، انفجار یک بم کنار جاده‌ سبب کشته شدن ۱۱ کارگر معدن زغال‌سنگ در این شهرک شد.

در همین حال، اردوی آزادی‌بخش بلوچ مسوولیت حمله بر یک موتر نظامی را که از کاروان تدارکاتی یک شرکت معدنی تحت مدیریت چین محافظت می‌کرد، بر عهده گرفت.

مقامات پاکستانی گفته‌اند این کاروان هنگام عبور از کلات هدف قرار گرفت که در نتیجه آن، هشت پرسونل امنیتی زخمی شدند.

شورشیان اردوی آزادی‌بخش بلوچ،‌ حملات خود به پروژه‌های زیربنایی تحت حمایت چین را با این استدلال توجیه می‌کنند که بیجینگ، به اسلام‌آباد کمک می‌کند تا از منابع محلی ایالت بلوچستان، بهره‌برداری کند. به گفتهٔ این گروه، اسلام‌آباد، این منابع را با مردم فقیر ایالت فقیر بلوچستان شریک نمی‌کند.

پاکستان و چین این اتهامات را رد کرده و ادعا کرده‌ اند که اردوی آزادی‌بخش بلوچ و سایر سازمان‌های جدایی‌طلب،‌ کمپاینی را به هدف جلوگیری از توسعهٔ‌ اقتصادی در ایالت بلوچستان راه‌اندازی کرده‌ اند.

حملهٔ انتحاری روز دوشنبه یک روز پس از آن رخ داد که ایتلاف گروه‌های جدایی‌طلب بلوچ، از جمله اردوی آزادی‌بخش بلوچ، در یک نشست مشترک تصمیم گرفتند "جنگ خود برضد پاکستان و چین" را از طریق اعمال "محاصره تمام شاهراه‌های مهم بلوچستان" تشدید کنند و منافع لوژستیکی، اقتصادی و نظامی حکومت پاکستان را مختل کنند.

این شورشیان تصمیم خود را از طریق ارسال ایمیل به رسانه‌ها شریک ساختند، اما مشخص نکردند که این نشست در کجا و چه زمانی برگزار شده بود. اعتقاد بر این است که اردوی‌ آزادی‌بخش بلوچ،‌ بزرگ‌ترین و فعال‌ترین گروه در بلوچستان است که بیشتر حملات مرگبار را سازماندهی می‌کند.

خشونت‌ها در پاکستان به دو گروه - تحریک طالبان پاکستان و اردوی آزادی‌بخش بلوچ - نسبت داده می‌شود. این دو گروه که از سوی ملل متحد و ایالات متحده به عنوان گروه‌های تروریستی بین‌المللی شناخته شده‌ اند، به طور معمول مسوولیت حملات علیه نیروهای امنیتی و دیگر اهداف را بر عهده می‌گیرند.

گروه

XS
SM
MD
LG