گروه تیاتر دختران افغانستان پس از یک سال خاموشی در دیار مهاجرت در فرانسه، نخستین بار هنرنمایی کردند. سوژهٔ این نمایش در جشنوارهٔ ملی هنرهای دراماتیک در شهر لیون، فرانسه، "رویاهای گم شده" نام داشت که مشکلات فرا راه مردم، به ویژه زنان و دختران را در افغانستان روایت میکند.
نعیم کریمی، مسوول گروه تیاتر دختران افغانستان می گوید که این گروه هنرپیشهٔ افغان از نا به سامانیهای زندگی در افغانستان را به جهانیان نشان میدهد.
کریمی گفت: "یکی از اهداف ما این بود که چطور مبارزه برای ادامه فعالیتهای خود در آینده و بتوانیم یک تصویر متفاوتتر به این مردم انتقال بدهیم، درست است که در افغانستان جنگ و خشونت است اما چیزهای خوبی هم دارد که میتوانیم از طریق هنر به آنها نشان بدهیم."
اگر چه این گروه پس از پناهنده شدن در فرانسه، امید ادامهٔ حرفه شان را از دست داده بودند و با صدای امریکا نیز در گزارشی هفت ماه پیش ابراز نا امیدی کرده بودند اما اکنون نا امیدی شان به امید تبدیل شده و به آیندۀ حرفه شان خوشبین استند.
نمایش فلمهای کوتاه بخش دیگری از برنامههای مرکز ملی هنرهای دراماتیک در شهر لیون بود. فاطمه حصاری، هنرپیشهٔ افغان و دانشجوی هنرهای دراماتیک در فرانسه نیز که یک سال می شود در این کشور پناهنده شده، دو فلم کوتاه از مشکلات و فشارهای ذهنی شخصی خود ساخته و به نمایش گذاشته است.
خانم حصاری گفت: "فلمها بیشتر دغدغههای ذهنی خودم بوده و به عنوان یک دختر افغانستان و سوژه هر دو فلم ام محرومیتهای خانمهای افغانستان بوده و هدفم بیشتر این بود که خارجیها بیشتر آشنا شوند از اوضاع زنان افغانستان."
در بخش دیگر نمایشگاه عکسهای گوناگون از زیباییهای افغانستان چشمهای تماشاگران را خیره کرده بود، تماشاگرانی که جز از خبر جنگ و خشونت، دربارۀ افغانستان چیزی دیگر را ندیده و نشنیده بودند.
نورالله عزیزی، عکاس افغان گفت: "هدفما از این نمایشگاه معرفی بهتر افغانستان است، در کنار تصویر جنگ از افغانستان ما تلاش کردیم که یک تصویر مثبت و زندگی بهتر مردم را نشان بدهیم."
جشنوارهٔ ملی هنرهای دراماتیک در شهر لیون، هفتهٔ گذشته برای چند روز برگزار شد و تماشاچیان زیادی را به همراه داشت.