لینک های دسترسی

Breaking News

اتاق‌های تجارت افغانستان: پاکستان پول هنگفت از تاجران افغان می‌گیرد


اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان می‌گوید که تاجران افغان مجبور اند که پول هنگفتی را بابت بلندرفتن نرخ انوایس (صورت حساب) اقلام تجارتی و افزایش نرخ ترانسپورت به پاکستان بپردازند.

به دنبال ایجاد مشکلات در امور مالی و انتقال اموال تاجران افغان در بندر کراچی، حکومت طالبان از گفتگوی کمیتۀ تخنیکی مشترک وزارت صنعت و تجارت این گروه با وزارت تجارت پاکستان خبر داد.

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان گفت که این گفتگو حدود یک هفته قبل به منظور حل مشکلات تجارتی و ترانزیتی، تحکیم و توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور انجام شد.

به گفتۀ این وزارت، در این گفتگو در مورد موضوعات مختلف، از جمله وضع تعرفه ترجیحی بالای اقلام صادراتی، همچنان مشکلات ترانزیتی اموال تاجران افغان و افزایش صادرات زغال به پاکستان بحث شد.

این وزارت تاکید می‌کند که رسیدن به توافق قطعی و همه‌جانبه نیازمند دقت و مذاکرۀ بیشتر میان دو کشور است.

آخندزاده جواد عبدالسلام، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان، با فرستادن پیامی به صدای امریکا گفت: "در گفتگو روی پنج مورد از اقلام تفاهم صورت گرفت که این پنج قلم میوه و سبزیجات فصلی می‌باشد، البته میوه و سبزیجاتی که زود خراب می‌شود و همچنان در وقت رسیدن فصل لیست‌ها را با یکدیگر شریک می‌کنیم با تعرفه‌های ترجیحی که در آینده دیگر مشکلی به میان نیاید".

در همین حال،‌خان جان الکوزی، عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری، به صدای امریکا گفت که بلندرفتن نرخ انوایس (صورت حساب) اقلام تجارتی، دادن معلومات در مورد مرجع پول تاجران و افزایش نرخ ترانسپورت در پاکستان از جمله مشکلاتی اند که به تازگی در بندر کراچی به میان آمده است.

به گفتۀ الکوزی، سکتور خصوصی با شریک ساختن این موارد با شورای عالی اقتصادی و وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان از حکومت طالبان خواسته است که اگر پاکستان مشکلات تازه ایجاد شده را حل نمی‌کند، افغانستان نیز باید در برابر تجارت و ترانزیت آن کشور عمل مشابه را در پیش گیرد.

الکوزی افزود که در این گفتگو باید اتاق تجارت و سرمایه گذاری افغانستان و اتاق مشترک افغانستان – پاکستان که بر اساس قرارداد تجارت و ترانزیت افغانستان و پاکستان ایجاد شده است، حضور می‌داشتند که نداشتند.

آقای الکوزی افزود: " ما با تاجران در کراچی، خیرپختونخواه و چمن گفتگوهای آنلاین داشتیم و تاجران پاکستانی تلاش دارند تا این مشکل را حل کنند."

سکتور خصوصی افغانستان اقدام اخیر پاکستان را خلاف اصول و قوانین بین المللی ترانزیت و در تضاد به تفاهمنامه‌های مشترک میان دو کشور خوانده است.

عیسی رضایی، استاد اقتصاد، گفت که روابط تجاری افغانستان و پاکستان طی سال‌های گذشته دچار فراز و نشیب بوده است. به گفتۀ رضایی، حکومت‌های پاکستان از جایگاه‌ بالاتر نگاه کرده، منافع خود را در تجارت به صورت یکجانبه در نظر گرفته و منافع دو طرف را لحاظ نمی‌کرده اند.

رضایی معتقد است که تجارت با پاکستان تا به حال به نفع اقتصاد افغانستان نبوده است: "هر حکومتی که در افغانستان حاکم می‌شود باید این موضوع را در نظر بگیرد که منافع روابط تجاری باید دو طرفه باشد و اگر این اصل در نظر گرفته شود، اقتصاد ما پویاتر خواهد شد. "

با این حال، پس از ایجاد مشکلات مالی در بندر کراچی، تعدادی از تاجران مجبور شدند به جای بندر کراچی، کالاهای خود را از طریق بندر عباس و چابهار ایران به افغانستان منتقل کنند.

اما بر اساس آماری که الکوزی به صدای امریکا ارایه کرد،‌ سال گذشته، ترانزیت پاکستان به آسیای مرکزی به ویژه کشورهای اوزبیکستان و تاجیکستان ۲۵ درصد افزایش یافته است.

XS
SM
MD
LG