نهاد 'برابری اجتماعی زنان' در ولایت هرات با برگزاری همایشی تحت نام 'زنان و قوانین' بدنبال دستیابی به تساوی جنسیتی در نصاب تعلیمی افغانستان استند.
در نتیجۀ یک تحقیقی که مشترکاً از سوی نهاد 'برابری اجتماعی زنان' و وزارت معارف افغانستان انجام یافته است، نشان میدهد که در بیشتر کتاب های درسی مکاتب تساوی جنسیتی در نظر گرفته نشده است.
عزیزه خیر اندیش، مسؤل این نهاد گفته است که در کتاب های مکاتب وضعیت کنونی زنان نادیده گرفته شده وتلاش شده که زنان و دختران در کارهای کلیشه ای چون خانه داری و مردان به عنوان افراد فعال در بیرون از خانه به تصویر کشیده شود.
در عین حال، فاطمه جعفری، عضو شورای ولایتی هرات، نیز میگوید معرفی زنان به عنوان انسانهای ناتوان باعث خواهد شد که در آینده یک "جامعۀ ضعیف داشته باشیم".
به گفتۀ خانم جعفری، عدم رعایت تساوی جنسیتی در موارد درسی مکاتب باعث رشد و تکامل ذهنیت های نادرست نسل آینده نسبت به زنان خواهد شد.
این موضوع نگرانی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را نیز برانگیخته است.
عبدالقادر رحیمی، رئیس این کمیسیون در ولایت هرات، گفته است که بعضی اوقات شکایاتی را در این مورد ثبت کرده اند و اضافه ساخته که کمیسیون حقوق بشر برای دو تن وظیفه سپرده تا تمام کتاب های دوره ابتدایه و لیسه را مرور کنند و در صورت مشاهده تبعیض جنسیتی، موضوع را به سمع وزارت معارف برسانند.
آگاهان میگویند زمانی میتوان با نابرابرهای جنسیتی از طریق نظام معارف مقابله کرد که در تالیف کتاب های درسی از جامعه شناسان و متخصصان مسایل مختلف خصوصا زنان کمک گرفته شود.