لینک های دسترسی

Breaking News

نمایندگی افغانستان در ژنیو: زمان عمل قاطعانه شورای حقوق بشر فرا رسیده است


نمایندگی افغانستان در شورای حقوق بشر در ژنیو می‌گوید که با گذشت سه سال از تسلط نظامی طالبان، مردم افغانستان هنوز از نقض وحشتناک حقوق بشر رنج می‌برند.

این نمایندگی ناوقت پنجشنبه ۲۱ مارچ (دوم حمل) با نشر پیامی در ایکس گفته که افغانستان یکی از بدترین موارد نقض حقوق بشر در سراسر جهان است و نباید کسانی که در حکومت طالبان از امید محروم شده اند، فراموش شوند.

نمایندگی افغانستان در شورای حقوق با تاکید بر اینکه این شورا به تناسب وخامت اوضاع افغانستان واکنش نشان نداده و اعتبار سیستم حقوق بشر این کشور را تضعیف کرده، گفته است: "زمان آن فرا رسیده است که شورای حقوق بشر قاطعانه عمل کند، پاسخگوی ماموریت خود باشد و عدالت را برای قربانیان تامین کند".

از نظر این نمایندگی آنچه در افغانستان تحت حاکمیت طالبان می‌گذرد، ممکن است به "آپارتاید جنسیتی" تبدیل شود و وضعیت وخیم زنان و دختران در این کشور نیازمند واکنش هماهنگ جامعه بین‌المللی است.

به گفتۀ این نمایندگی، اکنون زمان آن رسیده است که به دستور شورا برای ترویج احترام جهانی به همه حقوق بشر به شیوه‌ای عادلانه برابر احترام گذاشته شود و به این وضعیت نقض فاحش و سیستماتیک رسیدگی صور گیرد.

نمایندگی افغانستان در شورای حقوق بشر تاکید کرده است: "اکنون زمان رسیدگی به مصونیت از مجازات، ارایه جبران خسارت برای قربانیان و بازماندگان، کشاندن مجرمان به عدالت و نظارت دقیق بر وضعیت حقوق بشر با تمرکز بر پیشگیری با ایجاد یک مکانیزم تحقیقاتی مستقل با منابع کامل است".

این در حالی است که روزا اوتنبایووا، نماینده منشی عمومی سازمان ملل متحد در امور افغانستان، حدود دو هفته پیش در سخنرانی خود در شورای امنیت به نفی حقوق بشر مردم در افغانستان به ویژه حقوق شهروندی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی اشاره کرد.

او بر اساس اسناد مستند گفت که پالیسی‌ها و اقدامات ظالمانه علیه زنان و دختران، نمایش خشونت در انظار عموم، مجازات‌های فزیکی و تنبیهی از جمله اعدام، عدم حاکمیت فراگیر و به حاشیه راندن اقلیت‌ها در افغانستان شامل موارد نقض حقوق بشری مردم است.

هیدر بار، مسوول بخش حقوق بشر و حقوق زنان در سازمان دیدبان حقوق بشر، طالبان را مسبب یکی از جدی‌ترین بحران‌ها در قبال تخطی از حقوق زنان در جهان تلقی کرده است.

با گذشت بیش از دو و نیم سال از زمان به قدرت رسیدن حکومت طالبان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ در افغانستان، جامعه بین‌المللی نیز وضعیت زنان و دختران در افغانستان را رقت‌بار خوانده است.

حکومت طالبان از زمان آغاز حکومتداری، بیش از ۸۰ فرمان را بر زنان و دختران صادر کرده است. این فرمان‌ها که روی هدف انفاذ محدودیت‌ها بر زنان و دختران، صادر شده است از ختم تحصیل دختران در مکاتب متوسطه و لیسه و دانشگاه آغاز و تا ممنوعیت بر کار زنان و ممنوعیت حضور زنان در اماکن عامه مانند پارک‌ها، ورزشگاه‌ها، حمام‌های زنانه، آرایشگاه‌ها و منع سفر بدون همراه محرم، می‌انجامد.

فعالین حقوق زن، این موضع حکومت طالبان که زنان و دختران را در افغانستان هدف قرار داده است، آپارتاید جنسیتی تلقی می‌کنند و از جامعه بین‌المللی خواهان عدم تعامل با حکومت طالبان و به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان شده اند.

گروه

XS
SM
MD
LG