سرپرست وزارت دفاع افغانستان گفته است که گفتگوهای مستقیم میان حکومت این کشور و طالبان در روزهای نزدیک آغاز خواهد شد.
اسدالله خالد در مصاحبه با رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان "محتاطانه" پیش رفته و "کورکورانه" و "بدون درنظرداشت شرایط" تصمیم نخواهد گرفت. او گفت که اگر توافق احتمالی صلح با طالبان منجر به خدشه دار شدن دستآوردهای دو دهۀ اخیر در افغانستان شود، برای حکومت پذیرفتنی نخواهد بود.
آقای خالد همچنین گفته است که موضع طالبان نیز نسبت به یک سال پیش تغییر کرده است و اکنون آن گروه از تغییر نظام و از بین بردن اردو حرف نمیزند.
او گفت: "صحبتها طرف صلح میرود...حالا کاملاً یک فضای متفاوت دیگر است...تا جایی که من میفهمم، قرار است که در خلال یک هفته صحبتهای شان [طالبان] با دولت افغانستان شروع شود".
مقامهای امریکایی گفته اند که به زودی توافق میان امریکا و طالبان نهایی خواهد شد و زمینه را برای مذاکرات میان حکومت افغانستان و گروه طالبان هموار خواهد کرد.
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده روز پنجشنبه ۱۳ فبروری (۲۴ دلو) در نشست وزیران دفاع ناتو در بروکسل گفت که پیشنهاد طالبان برای "کاهش خشونتها" برای یک هفته، روی میز است و امریکا در مورد آن با متحدان خود مشورت میکند.
مایک پمپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده نیز با تاکید بر کاهش خشونتهای طالبان در افغانستان گفته است که دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا به دوام گفتگوها با طالبان اجازه داده است.
آقای پمپیو روز پنجشنبه در حالی که به هدف شرکت در نشست امنیتی مونیخ رهسپار آلمان بود، به خبرنگاران گفت که واشنگتن تلاش میکند تا پیش از آغاز گفتگوهای عمیقتر که در آن افغانها سهم داشته باشند، خشونت به طور چشمگیر در افغانستان کاهش یابد.
قرار است در نشست امنیتی مونیخ که محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان نیز در آن شرکت دارد، در مورد پیشنهاد طالبان برای کاهش خشونت و مذاکرات صلح با آن گروه بحث هایی میان مقامهای افغان و امریکایی صورت گیرد.
رسانههای امریکایی گزارش داده اند که ممکن توافق امریکا و طالبان در بارۀ کاهش خشونت در چند روز آینده اعلام شود و در پی آن مذاکرات مستقیم میان حکومت افغانستان و طالبان آغاز یابد.