لینک های دسترسی

Breaking News

امتحان کانکور تحصیلات عالی افغانستان پس از ماه سنبله اخذ می‌شود


وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان می‌گوید که امتحان کانکور سال روان خورشیدی به دلیل "نبود جای" برای محصلین جدید، پس از ماه سنبله برگزار خواهد شد.

احمد تقی، سخنگوی این وزارت امروز دوشنبه اول اگست (۱۰ اسد) با فرستادن پیامی به خبرنگاران گفت که روند تحصیلات عالی از دو سال گذشته به دلیل شیوع کروناویروس و تحولات سیاسی اخیر مختل شده است.

او افزود: "آن شمار محصلینی که در سمستر آخر سال پایانی استند، تا اکنون فارغ نشده اند، زمانی که آنها فارغ شدند، برای جذب محصلین جدید جای پیدا می‌شود و جذب شروع خواهد شد...یادآوری باید بکنم که امتحان کانکور ۱۴۰۱ خورشیدی پس از ماه سنبله اخذ خواهد شد."

اما وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان برای برگزاری امتحان کانکور تاریخ مشخصی را اعلام نکرده است.

این در حالی است که سال گذشته به دلیل شیوع کروناویروس امتحان کانکور در افغانستان با تاخیر در ماه اسد اخذ شد، در حالی که سال‌های گذشته در اواخر فصل زمستان اخذ می‌شد.

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان تاکید کرد که امتحان کانکور در مقایسه با گذشته "شفاف‌تر" خواهد بود و برای کسی هیچگونه "ممانعتی" وجود نخواهد داشت.

وحید یکی از دانش‌آموزانی که قرار است امسال در امتحان کانکور شرکت کند، به صدای امریکا گفت که با چنین وضعیتی آیندۀ تحصیلی مبهم خواهد بود.

او از مسوولان وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان خواست که آیندۀ هزاران دانش‌آموز را که چشم امید به کانکور بسته اند، در نظر بگیرند و راه بیرون‌رفت از مشکل را پیدا کنند.

وحید افزود: "تمام شوق ما این بود که امسال وارد دانشگاه می‌شویم، اما حالا که امتحان کانکور به تعویق افتاده است، نگران آینده و هدرشدن ۱۲ سال زحمت خود استیم. حکومت طالبان باید در این زمینه توجه کند."

امتحان کانکور در حالی به تعویق افتاده است که در یک سال گذشته دختران بالاتر از صنف ششم تحت حاکمیت طالبان در افغانستان از رفتن به مکتب محروم مانده اند و همچنان دانشجویان دختر و پسر که هم اکنون به پوهنتون‌ها می‌روند، شور و اشتیاق سابق را برای ادامۀ تحصیل ندارند.

بر اساس یک نظرسنجی شبکۀ سلام افغانستان که در ماه‌های ثور و جوزای سال جاری انجام شده، انگیزۀ اکثر دانشجویان به ادامۀ تحصیل کاهش یافته است. در این نظرسنجی با ۲۷۵ دانشجوی دختر و پسر از ۱۸ پوهنتون دولتی و خصوصی در ولایت‌های کابل، هرات، بلخ، قندهار و ننگرهار صحبت شده است. ۷۳ درصد دانشجویان گفته‌ اند که برای ادامۀ تحصیل انگیزۀ شان کاهش یافته ‌است یا هیچ انگیزه‌ ندارند.

در این نظرسنجی با ۳۸ استاد نیز مصاحبه صورت گرفته و ۶۳ درصد آنان گفته اند که برای تهیۀ مواد درسی و تحقیق هیچ انگیزه ندارند و یا انگیزۀ شان به شدت کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG