برنامۀ جهانی غذا گفته است که با استفاده از روشهای دقیق افراد و خانوادههای نیازمند در افغانستان را شناسایی کرده و به آنان کمکهای ماهوار توزیع میکند.
این ادارهٔ ملل متحد تخمین زده است که بیش از ۲۰ میلیون نفر در افغانستان - نصف جمعیت آن کشور - با بحران شدید گرسنگی مواجه اند و به فراهمآوری کمکهای بیشتر جامعۀ بین المللی به افغانهای نیازمند تاکید کرده است.
سمیع الکوزی، نمایندۀ برنامه جهانی غذا در کابل، گفت که افراد مستحق پس از شناسایی شدن، به مراکز توزیع کمکها آمده و استحقاق ماهوار شان را دریافت میکنند.
الکوزی گفت که به افراد مستحق کارت شناسایی توزیع شده است که آنان میتوانند با نشان دادن آن کارت به داخل محوطۀ توزیع کمکها داخل شده و سهمیۀ شان را دریافت کنند.
به گفته یکتن از باشندگان کابل، این کمکها برای مدت ۱۵ روز نیازمندیهای یک خانواده را مرفوع کرده میتواند. نمک، روغن، آرد و یکنوع بسکیت خاص برای اطفال سوتغذی در این بستههای کمکی غذایی شامل است، اما به گفتۀ این باشندۀ کابل تعداد بسکیتها برای کودکان مبتلا به سوتغذیه "آنقدر زیاد نیست."
برنامۀ جهانی غذا، بیکاری را یکی از عوامل وضعیت ناگوار بشری در افغانستان دانسته و می گوید که مردم افغانستان برای بیرون آمدن از این بحران به توجه بیشتر جامعه بین المللی ضرورت دارند.
به گفتۀ سمیع الکوزی، شمار زیادی از افرادی که اکنون به کمک نیاز دارند، تجارتهای کوچک داشتند که اکنون با از دست دادن کسب و کار شان با مشکلات روبرو استند.
او تحولات سال گذشته، به رسمیت نشناخته شدن حکومت طالبان و قطع همکاری جهان با افغانستان را از علتهای عمدۀ دیگر مشکلات جاری در افغانستان میداند.
آقای الکوزی گفت: "موضوع دیگر جنگ اوکراین است. توجه جهان حالا به طرف اوکراین معطوف شده و افغانستان را فراموش کرده است."
علاوه بر کاهش کمک های بین المللی و افزایش بیکاری، شرایط جوی نامناسب به خصوص خشکسالی در طول سال جاری و جاری شدن سیلابهای ویرانگر اخیر در قسمتهای مختلف افغانستان، بحران اقتصادی موجود در آن کشور و فقر مردم را بیشتر کرده است.