مقامها و شاهدان روز یکشنبه ۲۷ نومبر (ششم قوس) گفتند که تندروان الشباب بار دیگر یک حملهٔ پیچیده را بر هوتلی در موگادیشو، پایتخت آن کشور، انجام داده اند.
این هوتل در نزدیکی قصر ریاست جمهوری و یک زندان موقعیت دارد که از سوی استخبارات ملی آن کشور مدیریت میشود.
مقامها در سومالیا در پیامی که از طریق "وتس اپ " برای خبرنگاران ارسال کرده، گفته اند که "امشب گروه خوارج بر هوتلی در منطقهٔ بوندهر حمله کردند. نیروهای امنیتی عملیاتی را برای پایان دادن حملهٔ خوارج انجام می دهند."
حکومت سومالیا تندروان گروه الشباب را خوراج مینامد.
یک مقام امنیتی که نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به بخش سومالیای صدای امریکا تایید کرد که تندروان بر هوتل ويلا روسا ( Villa Rossa) حمله کردند، هوتلی که همواره میزبان مقامهای حکومتی و سیاستمداران سومالیایی است.
این مقام همچنین تایید کرد که حملهٔ تندروان با یک انفجار آغاز شد و سپس مردان مسلح بر این هوتل هجوم بردند. تا حالا مشخص نشده است که به چه تعدادی تندروان الشباب وارد این هوتل شده اند. به گفتهٔ این مقام امنیتی، نخستین انفجار ساعت ۰۸:۰۵ دقیقه شام به وقت محل انجام شد.
شاهدان گفته اند که آنان نیروهای ویژهٔ سومالیا را در محل حمله دیده اند. پولیس گفته است که نیروهای امنیتی آن کشور بسیاری از غیرنظامیان و مقامهای حکومتی آن کشور را نجات داده اند. اما تا حالا از تلفات احتمالی این حمله خبری در دست نیست.
تندروان الشباب با نشر اعلامیهای که در تلگرام نشر شده، گفته اند که جنگجویان آن گروه " یک ماموریت پیاده نظام انتحاری را انجام دادند."
این حمله پس از آن صورت گرفت که حکومت سومالیا و ملیشههای متحد محلی آن عملیات تهاجمی را بر ضد تندروان الشباب در ایالتهای ایالت هیرشبل و گالمودوگ انجام دادند.
در تازهترین مورد، وزارت داخلهٔ سومالیا روز شنبه ۲۶ نومبر (پنجم قوس) گفت که در اثر عملیات اردو و ملیشههای متحد آن کشور در منطقه مرکزی شابل، دست کم ۱۰۰ تندرو گروه الشباب کشته شده اند.
این وزارت گفته است که یک روز پیش نیز ۴۹ تندرو الشباب در جریان عملیات در بخش جنوبی منطقهٔ شابل کشته شدند.
پیش از این، حمزه عبدی بری، صدراعظم سومالیا، هفتهٔ گذشته گفت که نیروهای امنیتی آن کشور در جریان عملیات تهاجمی که از سه ماه به اینسو در آن کشور ادامه داشته است، بیش از ۶۰۰ تندرو الشباب را کشته اند و ۱۲۰۰ تندرو دیگر در این عملیات نظامی زخمی شده اند
صدراعظم سومالیا در صدمین روز تشکیل کابینهاش گفت که نیروهای امنیتی کشورش در جریان عملیات تهاجمی، ۶۸ محل بود و باش و فعالیت الشباب را کشف کردند.
حمزه عبدی بری حکومت کنونی سومالیا از سه جهت—نظامی،اقتصادی و ایدیولوژی — جنگ علیه ''خوارج'' را راه اندازی کرده است.
تندروان گروه الشباب که وابسته به شبکهٔ القاعده اند، همواره حملات مسلحانه را در سومالیا و برخی کشورهای دیگر سازماندهی میکنند.
الشباب از سال ۲۰۰۶ میلادی به این سو بر ضد حکومت سومالیا و نیروهای حافظ صلح اتحادیه افریقا درگیر جنگ است و در مناطق تحت کنترول خود قوانین سختگیرانه اسلامی را تطبیق کرده است.