شماری از سناتوران ایالات متحدهٔ امریکا روز سهشنبه ۲۱ فبروری (دوم حوت) سرکوب پیروان بهایی توسط حکومت ایران را محکوم کردند.
حد اقل ۲۰ سناتور امریکایی، به شمول ران وایدن، دی-اور، مارکو روبیو، آر-فلا، دیک دوربن و دی-ایل، جان بوزمنروز، قطعنامهٔ دو حزبی را تهیه کرده و سرکوب پیروان بهایی توسط حکومت ایران را محکوم کردند. این سناتوران گفته اند که حکومت ایران بیش از ۳۰۰ هزار از پیروان بهایی را آزار و اذیت میکند.
سناتور وایدن گفت که پیروان بهایی در ایران سزاوار آن اند تا آزادانه و بدون ترس مناسک دینی خود را انجام دهند.
او گفت: "حکومت ایران بر خلاف تعهدات بین المللی خود از طریق دستگیری و حبس خودسرانه بهاییان و محروم ساختن آنها از تحصیلات عالی و مشاغل خاص به آزار و اذیت زشت جامعه بهایی ادامه میدهد."
او در ادامه گفت قطعنامه پیامی ارسال می کند که مجلس سنای کانگرس ایالات متحده از پالیسی خارجی حمایت میکند که حقوق بشر را ترویج و آزار و اذیت دینی را محکوم میکند.
سناتور دوربن نیز گفت که حالا زمان آن گذشته است که گروههای که از سوی حکومت ایران تمویل میشوند، به آزار و اذیت پیروان بهایی ادامه بدهند.
او افزود: "جامعه بهایی در ایران مستحق همان حقوق اولیه بشری است که جامعه بهایی در [ایالت] ایلینوی [امریکا] از آن برخوردار است. این قطعنامه تایید می کند که مردم امریکا در تلاش برای دستیابی به حقوق اولیه بشر، یعنی امنیت و آزادی دینی، در کنار بهاییان ایستاده میشود."
در همین حال، سناتوربوزمن گفت که "بیعدالتیهایی که رژیم ایران در حق اعضای جامعه بهایی اعمال میکند، باید خاتمه یابد.. ما خوش شانس استیم که از آزادی دینی در ایالات متحده حمایت می کنیم و افتخار دارم که از قطعنامهای حمایت میکنم که حقوق اساسی بشر را ترویج میکند."
این سناتوران ایالات متحده گفته اند که جامعهٔ بهاییان ایران با بیش از ۳۰۰ هزار جمعیت، بزرگترین اقلیت دینی در ایران است. آنان گفته اند که بر خلاف سایر ادیان مانند مسیحیان، یهودیان و زرتشتیان، حکومت ایران هیچگاهی پیروان بهایی را به رسمیت نشناخته و رژیم آن کشور، پیروان این اقلیت دینی را همواره آزار و اذیت میکند.
به گفتهٔ این سناتوران، حکومت ایران نه تنها دارایی های بهاییان را ضبط میکند، بلکه آنان را از حق دسترسی به آموزش و اشتغال محروم میکند و آنان را فقط به خاطر باورهای دینی شان زندانی میکند.
قطعنامهٔ سناتوران ایالات متحده ضمن محکومیت سرکوب پیروان بهایی گفته است که خشونت بر ضد این اقلیت دینی، بر خلاف اعلامیهٔ جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
قطعنامهٔ سناتوران ایالات متحده همچنین خواهان آزادی آنعده از پیروان بهایی شده است که فقط به دلیل باورهای شان در زندان به سر میبرند.
این قطعنامه جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، و انتونی بلینکن، وزیر خارجهٔ امریکا، را ترغیب کرده تا خشونت بر ضد بهاییان در ایران را محکوم کنند و بر مقامات ایرانی که در سرکوب و خشونت در برابر این اقلیت مذهبی دخیل اند، تعزیرات وضع کنند.
تخمین میشود که پنج میلیون پیرو آیین بهای در سراسر جهان زندگی میکنند. فعالان میگویند که بیش از ۳۰۰ هزار پیرو این آیین در ایران زندگی میکنند، اما قانون اساسی ایران، این اقلیت دینی را به رسمیت نمیشناسد. حکومت شیعهٔ ایران، بهاییان را "مرتد و برگشته از دین اسلام" میداند.
رهبران بهاییان ایران مستقر در کشورهای خارجی گفته اند که پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ در ایران، صدها بهایی در آن کشور زندانی و اعدام شده است. اما حکومت ایران زندانی کردن و یا اعدام افراد را به خاطر عقاید دینی شان تکذیب کرده است.