امارات متحدۀ عربی تیم عراق را ۳-۲ شکست داده و مدال برونز رقابت های جام ملت های آسیا را به گردن آویخت.
نخستین گول این رقابت را در دقیقۀ شانزدۀ نیمۀ نخست، احمد خلیل، بازیکن شماره ۱۱ و کپتان تیم امارات از پاس زیبایی وارد دروازه کرد که از یک ضد حملۀ برق آسا در محوطۀ جزای تیم عراق حاصل کرده بود.
اما دیری نگذشت که ولید سلیم که لباس سبز شماره ۲۳ عراق را بر تن داشت، با یک ضربۀ نهایت زیبا از داخل محوطۀ جزا، دروازه بان امارات متحدۀ عربی را غافلگیر کرده و نتیجه را مساوی ساخت.
گویی عراقی ها که یکبار لذت قهرمانی را در ۲۰۰۷ چشیده اند، به این اکتفا نکرده و با دومین گول که امجد خلف در دقیقۀ ۴۲ وارد دروازۀ امارات متحدۀ عربی کرد، تیم عراق را ۲-۱ جلو انداخت.
شش دقیقه از نیمۀ دوم بازی گذشته بود که باز هم احمد خلیل کپتان امارات متحده از پاس زیبا و کنترول تماشایی توپ با ناحیۀ بیرون پایش، در محوطۀ جزای عراق از سد دروازه بان گذشت و گول تساوی تیمش را به ثمر رسانید.
نتیجه ۲-۲ شاید برای هر دو تیم می توانست - کم از کم در نیمۀ دوم - کافی باشد اما اشتباه دروازه بان تیم ملی عراق باعث شد که سبز پوشان عراقی خواب دست یابی به مدال برونز جام را از دست دهند.
دروازه بان عراق توپ را که از پاس عقب دفاع چپ خود به دست آورد، نتوانست به درستی از محوطۀ خطر دور کند و فرصت طلایی را به بازیکن شماره ۷ امارات متحدۀ عربی داد.
در گیرودار میان مهاجم امارات و مدافع شماره ۲ عراق، بازیکن عرب به زمین خورد و با یک کارت سرخ و خروج مدافع عراقی، امارات متحده در دقیقۀ ۵۱ بازی به یک پنالتی دست یافت.
علی بازیکن امارات، بدون اشتباه پنجمین گول خود را در این تورنمنت به ثمر رسانید.
این بازیکن شماره ۷ امارات پیش از رقابت گفته بود "مسرور خواهم شد اگر بتوانم پنجمین گول را به ثمر رسانیده و به بوت طلایی جام دست یابم" اما به گفتۀ وی یکجا با همقطارانش "به پیروزی در رقابت بیشتر می اندیشند."
رقابت نهایی جام ملت های آسیا، روز شنبه ۳۱ جنوری، میان تیم های آسترالیا و کوریای جنوبی برگزار می شود.
کوریای جنوبی که یکی از قویترین تیم های آسیا به شمار می رود و تا کنون چندین بار در جام جهانی فوتبال حضور داشته، برای اولین و آخرین با در ۱۹۸۸ به لقب قهرمانی جام ملت های آسیا دست یافته است.
آسترالیا که در این سال های اخیر در رشد فوتبال تلاش فراوانی به خرج داده برای نخستین بار به دور نهایی جام ملت های آسیا دست میآبد.
کارشناسان به این باور اند که کوریای جنوبی با سابقۀ حضور در جام جهانی و تجربۀ فوتبال که دارد شاید بتواند آسترالیا را در خانه اش برای دومین بار - پس از دور گروهی این جام - شکست دهد.
اما برخی ها نیز به این نظر اند که خط تهاجمی آسترالیا و توانایی نفوذ و ضربات سر مهاجمین آن تیم، سد ایجاد شدۀ کوریایی ها را خواهد شکست و زرد پوشان آسترالیا خواهند توانست جام در کشور شان نگهدارند.