لینک های دسترسی

Breaking News

حمله بر عالمان دینی شیعه در هرات؛ کم از کم هفت نفر کشته شدند


یک مقام محلی و ساکنان شهرک جبرییل هرات روز جمعه اول دسمبر (۱۰ قوس) گفتند که در اثر گلوله‌باری افراد مسلح ناشناس بر ریکشای حامل دو عالم دینی شیعه، کم از کم هفت نفر کشته شدند.

یک مقام ریاست استخبارات هرات به خبرگزاری فرانس پرس گفت که این حمله در منطقه کوره ملی این شهر رخ داد که در اثر آن هفت نفر کشته و یک نفر زخمی شدند.

مردم محل گفتند که هر دو عالم دینی شیعه و چهار زن در میان کشته شدگان بودند.

وزارت داخلهٔ حکومت طالبان حمله بر دو عالم دینی شیعه در هرات را محکوم کرده و آن را جنایت نابخشودنی خوانده است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخلهٔ طالبان در شبکهٔ ایکس نوشته است: "با تاسف که امروز شش تن از هموطنان بیگناه به شمول زنان در ولسوالی انجیل ولایت هرات در یک اقدام تروریستی از سوی افراد ناشناس به شهادت رسیده و دو تن دیگر زخمی گردیده اند."

او در ادامه نگاشته است: "وزارت امور داخله اینگونه اقدامات تروریستی را کار دشمنان مردم افغانستان دانسته، اطمینان میدهد که این چنین رویدادهای جنایت‌کارانه را با جدیت بررسی نموده، عاملین آن را شناسایی و به پنجه قانون می‌سپارد."

یکی از ساکنان محل در مورد حمله به این دو عالم دینی گفت: "آنها با یک ریکشا به خانه بر می‌گشتند... که هدف تیراندازی افراد مسلح ناشناس قرار گرفتند."

او افزود: "هدف این تیراندازی احتمالاً دو عالم دینی شیعه بود."

ترور علمای اهل تشیع بارها در هرات صورت گرفته است. حمله امروز نیز مشابه رویداد پنج شنبه هفته گذشته، ۲۳ نوامبر است که افراد مسلح ناشناس دو روحانی شیعه به نام‌های رجب علی اخلاقی و خادم‌حسین هدایتی را در شهرک‌ جبرییل هرات هدف گلوله قرار دادند و با موترسیکل از محل فرار کردند. این دو عالم عضو شورای علمای شهرک جبرییل این ولایت بودند.

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان پس از کشته‌شدن رجب اخلاقی و خادم حسین هدایتی ابراز نگرانی کرده و خواستار تحقیق مستقل در این زمینه شده است.

ریچارد بنیت، ناوقت جمعه ۲۴ نومبر (سوم قوس) با نشر پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که عاملان این کشتار باید بر اساس معیارهای بین‌المللی به پنجه قانون سپرده شوند.

او نگاشته است: "من در حال بررسی گزارش‌های بسیار نگران‌کننده از قتل دو عالم شیعه در روز گذشته در هرات هستم که پس از کشته‌شدن یک روحانی دیگر در این منطقه در ماه اکتوبر صورت گرفت. من یک تحقیق مستقل و کامل می‌خواهم تا عاملان آن را مطابق با معیارهای بین‌المللی به دست عدالت بسپارند".

تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت ترور این عالمان دینی را به عهده نگرفته است. اما شاخۀ خراسان گروه داعش در گذشته مسوولیت اکثر حملات برساحات شیعه نشین و اماکن مذهبی شیعیان را به دوش گرفته است.

پس از رویکار آمدن حکومت طالبان در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ رویدادهای امنیتی به گونۀ چشمگیری کاهش یافته است، با اینحال، شاخۀ خراسان گروه داعش هنوز هم به عنوان تهدید امنیتی در افغانستان باقیمانده و مسوولیت بیشتر انفجار‌ها و سایر رویدادهای امنیتی دو سال پسین را به عهده گرفته است.

گروه

XS
SM
MD
LG