سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) از تداوم حملات علیه آزادی رسانههای و بحرانیتر شدن وضعیت خبرنگاران در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده است.
این سازمان امروز شنبه ۲۶ اگست (چهارم اسد) با نشر بیانیهای گفته است که با نزدیک شدن به پایان فصل تابستان، حملات علیه آزادی مطبوعات در سراسر جهان همچنان ادامه دارد.
این سازمان همچنان افزوده است که بسیاری از خبرنگاران در وضعیت بحرانی قرار دارند و گزارشگران بدون مرز تمام تلاش خود را برای کمک به آنها انجام میدهد.
در بیانیه آمده است: "مبارزه با آزار و شکنجه بیامان برای خاموشکردن نرگس محمدی و خبرنگاران در ایران حیاتی است. اقدامات متعدد برای پایان دادن به بازداشت خودسرانه مرتضی بهبودی توسط طالبان در افغانستان، مرینا زولاتوا و لیودمیلا چکینا در بلاروس، احسان الکادی در الجزایر یا خوزه روبن زامورا در گواتمالا نباید متوقف شود".
همچنان گزارشگران بدون مرکز تاکید کرده است که تلاشها برای آزاد کردن جولیان آسانژ از استرداد قریبالوقوع به ایالات متحده که میتواند او را به حبس ابد محکوم کند، نباید از بین برود.
در بیانیهای این سازمان از مبارزه برای دادخواهی عمر رادی، سلیمان رییسونی و تاوفیک بواکرین خبرنگاران و روزنامه نگاران مراکشی نیز یادآوری کرده است.
بر اساس آمار گزارشگران بدون مرز از اول جنوری سال روان میلادی تا اکنون ۱۹ خبرنگار و یک کارمند رسانهای در سراسر جهان جان باخته اند.
همچنان این سازمان گفته است که در حدود هشت ماه گذشته ۵۱۶ خبرنگار و ۲۲ کارمند رسانه در سراسر جهان زندانی شده اند.
چین با داشتن ۱۰۹ خبرنگار زندانی در صدر فهرست سازمان گزارشگران بدون مرز قرار دارد و پس از آن میانمار با ۸۰ خبرنگار زندانی در ردۀ دوم و سوریه با ۷۹ خبرنگار زندانی در جایگاه سوم قرار دارد.
گزارشگران بدون مرز، سازمان دیدبان آزادی مطبوعات، در گزارش سالانه خود به تاریخ سوم می (۱۳ ثور) اعلام کرده که وضعیت آزادی رسانهها در بسیاری از کشورهای جهان وخیم است.
در نتیجه ارزیابی این اداره از وضعیت رسانهها در ۱۸۰ کشور جهان، وضعیت آزادی بیان در ۳۱ کشور "بسیار جدی"، در ۴۲ کشور "بد"، در ۵۵ کشور "پرچالش" و در ۵۲ کشور "خوب" یا "رضایتبخش" نشان داده شده است.
بر اساس این ارزیابی، ناروی در رتبه اول و کره شمالی در رده آخر است، اما افغانستان در این فهرست در جایگاه ۱۵۲ قرار دارد.
گروه