محمد یونس، رهبر موقت بنگلهدیش و برندهٔ جایزهٔ صلح نوبل، روز یکشنبه ۱۷ نومبر (۲۷ عقرب) گفت که حکومت وی در صدد استرداد شیخ حسینه، صدر اعظم پیشین بنگلهدیش، از هند است.
شیخ حسینه در پی چندین هفته تظاهرات مرگبار در بنگلهدیش، در پنجم ماه اگست قدرت را رها و به هند فرار کرد و از آن زمان تا کنون در تبعید به سر میبرد. یونس به تاریخ هشتم اگست به صفت رهبر موقت بنگلهدیش ادارهٔ امور آن کشور را در دست گرفت.
محمد یونس در یک خطابهٔ تلویزیونی در مورد کارکرد ۱۰۰ روزهٔ حکومت موقت بنگلهدیش گفت که تلاش میشود تا کسانیکه در کشتارها در جریان تظاهرات دانشجویان دست داشتند، به شمول شیخ حسینه، به کیفر برسند.
وزارت صحت بنگلهدیش گفته است که در تظاهرات دانشجویان در ماههای جولای و اگست در آن کشور کم از کم ۱۰۰۰ نفر به شمول ۴۰۰ دانشجو کشته شدند.
محمد یونس گفت که نهتنها کشتارها در جریان تظاهرات، بلکه همه بدرفتاریهای دیگر حقوق بشری به شمول ناپدید کردنهای اجباری در جریان اقتدار شیخ حسینه تحقیق خواهد شد.
حکومت موقت محمد یونس برای استرداد شیخ حسینه از هند به بنگلهدیش از ادارهٔ پولیس بینالمللی کمک خواسته و یادداشتی را برای بازداشت وی و همدستانش صادر کرده است.
یونس گفت: "در صدد برگرداندن شیخ حسینه، این مستبد مخلوع، از هند خواهیم بود. در این مورد با کریم خان، سارنوال ارشد محکمه بینالمللی جرایم، صحبت کردهام."
در حالیکه شیخ حسینه و همدستان نزدیک وی با چندین اتهام جنایی در بنگلهدیش مواجه اند، حکومت به رهبری یونس بر محکمهٔ بینالمللی جرایم فشار میآورد تا این قضیه را بررسی و پیگرد کند.
یونس گفت که مهمترین کار حکومت وی برگزاری انتخابات است تا قدرت به یک حکومت منتخب سپرده شود، اما وی تاریخ مشخصی را برای برگزاری انتخابات ارایه نکرد. او گفت که پیش از برگزاری انتخابات، حکومت وی یک سلسله اصلاحات را در بخشهای مختلف به شمول نظام انتخابات کشور وارد میکند.
رهبر موقت بنگلهدیش تعهد سپرد که پس از تکمیل شدن اصلاحات انتخاباتی، راه برای برگزاری انتخابات هموار خواهد شد.
گروه