لینک های دسترسی

Breaking News

بیجینگ: با وجود نتایج رای گیری'اتحاد مجدد' تایوان با چین 'اجتناب ناپذیر' است


پس از پیروزی لای چینگ در انتخابات ریاست‌جمهوری تایوان، بیجینگ اعلام کرد که "اتحاد مجدد" تایوان با چین "اجتناب‌ناپذیر" است. چین ادعا می‌کند که جزیره خود مختار تایوان بخشی از قلمرو آن کشور است.

سینهوا، خبرگزاری رسمی چین،‌ به استناد اعلامیه‌ٔ چن بینهوا، سخنگوی دفتر بیجینگ در امور تایوان، گزارش داده است که این رای‌گیری در تایوان "روند اجتناب ناپذیر اتحاد مجدد چین را مختل نخواهد کرد."

لای برای سومین دور پیهم از حزب دموکراتیک تایوان برندهٔ انتخابات شد و خود را به عنوان مدافع سبک زندگی دموکراتیک تایوان معرفی کرد.

اما چن بینهوا تاکید کرد که این رای "چشم انداز بنیادی و روند توسعه روابط بین تنگه [تایوان] را تغییر نخواهد داد".

او گفت که موقف بیجینگ در مورد "تحقق اتحاد ملی ثابت است و عزم و ارادهٔ ما مانند سنگ مستحکم است."

چن همچنین گفت که بیجینگ به شدت مخالف فعالیت‌های جدایی طلبی و مداخله خارجی است که هدف آن استقلال تایوان می باشد.

بیجینگ و واشنگتن از نزدیک انتخابات تایوان را نظارت کردند. در حالی امریکا و چین برای گسترش نفوذشان در این منطقه استراتیژیک رقابت می کنند، تایوان شریک عمدهٔ ایالات متحده در این منطقه به شمار می‌رود.

شی جینپینگ، رییس جمهور چین، در نخستین سخنرانی به مناسبت سال نو میلادی گفت که اتحاد مجدد تایوان با کشورش یک امر اجتناب ناپذیر است.

بیجینگ در آستانه انتخابات تایوان را هشدار داد که لای یک "خطر جدی" است که با دنبال کردن "مسیر شیطانی استقلال " صلح را تهدید می کند.

با اینحال، امریکا گفته است که این کشور از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند. جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، پس از انتخابات در تایوان گفت که کشورش از استقلال تایوان خود مختار حمایت نمی‌کند. بایدن در پاسخ به پرسشی خبرنگاران گفت:‌ ما از استقلال [تایوان] حمایت نمی‌کنیم."

چین همواره ادعا کرده است که جزیره تایوان بخشی از خاک این کشور است و در صورت نیاز با استفاده از زور آنرا به قلمرو اصلی چین ملحق خواهد کرد.

بر اساس قانونی که از سوی کانگرس ایالات متحده تصویب شده است، امریکا استقلال تایوان را به رسمیت نمی‌شناسد، اما متعهد است تا آن جزیره را در زمینۀ دفاع از خود کمک کند. چین همواره از حمایت حکومت ایالات متحده از تایوان شدیداً انتقاد کرده است.

چین در سال‌های اخیر فشار خود بر تایوان را افزایش داده است تا این جزیره که حکومت آن دموکراتیک است، حاکمیت بیجینگ را بپذیرد. حکومت تایوان گفته است که خواهان صلح است، اما هشدار داده است که در مقابل حملهٔ چین از خود دفاع خواهد کرد.

روابط ایالات متحده و چین در سال‌های اخیر پرتنش بوده است. این روابط به دلیل مناقشات تجارتی، همه‌گیری کروناویروس، حق ملکیت فکری، بدرفتاری بیجینگ با اقلیت‌های آن‌کشور، به ویژه مسلمانان اویغور، نقض حقوق بشر در چین و رویکرد مستبدانۀ بیجینگ در هانگ کانگ به شدت کشیده شده است. علاوه بر آن، جاه طلبی بیجینگ در دریای جنوب چین و مناقشۀ آن با تایوان از دیگر مسایلی بود که روابط چین و ایالات متحده را به شدت پرتنش ساخته بود.

گروه

XS
SM
MD
LG