در حالی که تظاهرات در بلاروس ادامه دارد و دهها هزار نفر در بزرگترین راهپیمایی خواستار کنار رفتن رییس جمهور آن کشور از قدرت شده اند، روسیه در این کشور در مقابل اتحادیهٔ اروپایی قرار گرفته است.
الکساندر لوکاشینکو، برای ششمین بار منحیث رییس جمهور بلاروس اعلام شد، اما مخالفین سیاسی او میگویند که آقای لوکاشینکو با تقلب به پیروزی دست یافته است.
با اینحال، آقای لوکاشینکو میگوید که برنده انتخابات است و از قدرت کنار نخواهد رفت.
در پی این مخالفتها، تظاهرات گستردهٔ در بلاروس راه اندازی شد، اما حکومت دست به سرکوبی اعتراضکنندگان زده و هزاران نفر را بازداشت کرده است.
اتحادیهٔ اروپا تصمیم گرفته است که بر شماری از رهبران بلاروس به دلیل سرکوب خونین اعتراض کنندگان تعزیرات وضع کند.
این در حالی است که روسیه به بلاروس پیشنهاد کمک نظامی داده است.
آلمان و بریتانیا امروز ۱۷ اگست (۲۷ اسد) گفتند که آماده اند از پیشنهاد اتحادیهٔ اروپا مبنی بر وضع تحریمها پشتیبانی کنند.
حکومت آلمان خواستار مذاکرات ملی میان حکومت و مخالفین سیاسی بلاروس شده و گفته است که سازمان امنیت و همکاری اروپا میتواند در بررسی انتخابات بلاروس کمک کند.
حکومت بریتانیا نیز امروز گفت که انتخابات ریاست جمهوری مملو از تقلب بلاروس را به رسمیت نمیشناسد و سرکوبی اعتراضکنندگان بلاروسی را تقبیح کرد.
دامنیک راب، وزیر خارجهٔ بریتانیا تهدید کرد که بر بلاروس تحریم وضع خواهد شد. او خواستار تحقیقات مستقل بین المللی در انتخابات این کشور شد.
رییس جمهور بلاروس در اشاره به تمرینات نظامی ناتو در لیتوانیا گفت که ناتو تانکها و طیاره ها را در فاصلهٔ ۱۵ دقیقهای مرز این کشور مستقر کرده و کشورهای همسایه به او دستور راه اندازی انتخابات مجدد را میدهند.
کرملین با نشر اعلامیهای گفت که در صورت نیاز، آماده است تحت پیمان امنیتی سال ۱۹۹۴ به بلاروس کمکهای نظامی فراهم کند.
کرملین بدون ذکر نام کدام کشور یا پیمان، افزوده است که فشارهای بیرونی بر بلاروس تحمیل میشود.
سویتلانا تیخانوفسکایا، رقیب اصلی انتخاباتی لوکاشینکو در یک نوار ویدیویی که از لیتوانیا نشر شد، گفته است که آماده است زمام امور بلاروس را بر عهده بگیرد.
او پس از انتخابات ریاست جمهوری به لیتوانیا رفت.
السکاندر لوکاشینکو از ۲۶ سال به اینسو قدرت را در بلاروس در دست دارد.