لینک های دسترسی

Breaking News

بایدن رویکرد نتنیاهو را در جنگ اسراییل در غزه 'یک اشتباه' خواند


جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده
جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده

جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، می‌گوید که با رویکرد بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسراییل، در قبال جنگ علیه گروه حماس در غزه موافق نیست و به گفتۀ وی اسراییل باید خواهان توقف جنگ برای تسهیل روند ارسال کمک‌های بشری به غزه شود.

بایدن در مصاحبه‌ با شبکۀ خبری یونی ویژن که عصر روز سه شنبه نشر شد، گفته است که هیچ بهانه‌ای برای فراهم نکردن مواد غذایی و امداد صحی به مردم در غزه وجود ندارد و این کوشش ها باید "هم اکنون" انجام شود.

رییس جمهور ایالات متحده همچنین از اسراییل خواست تا آتش‌بس کرده و در جریان شش تا هشت هفتۀ آینده، مواد غذایی و امکانات طبی وارد غزه شود. او گفت: "با همه از سعودی گرفته تا اردن و مصر در این مورد صحبت کرده ام. آنان آماده اند تا این مواد غذایی را انتقال دهند."

هفته گذشته، قصر سفید گفت که بایدن در صحبت تلیفونی با نتنیاهو، طرح مشابهی را ارایه و تاکید کرد که وضعیت بشری در غزه "غیر قابل قبول" است.

ایالات متحده، بر گروه حماس نیز فشار می آورد تا توافق آتش بس را با اسراییل را بپذیرد. این توافق باعث توقف جنگ برای شش هفته در غزه خواهد شد. این پیشنهاد، خواستار رهایی حدود ۱۰۰ نفر از گروگان‌هایی نیز می‌شود که تا هنوز در بند حماس قرار دارند و در بدل آن صدها زندانی فلسطینی از زندان‌های اسراییل رها خواهند شد.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه شنبه، نهم اپریل ( ۲۱ حمل)، به خبرنگاران در واشنگتن گفت که این یک پیشنهاد "بسیار جدی" است که به حماس در قاهره ارایه شد و به گفتۀ وی باید پذیرفته شود. او گفت: "توپ اکنون در میدان حماس است، دنیا نظاره می‌کند تا ببیند که (حماس) چه می‌کند."

بلینکن می‌گوید که واقعیت اینکه حماس تاکنون به شرایط این توافق، موافقه نکرده است، بیانگر دیدگاه آن گروه در مورد حماس است و اینکه "حماس به فکر مردم غزه نیست."

گروه حماس روز سه شنبه گفت که پیشنهاد آتش‌بس مطابق تقاضاهای این گروه نیست، اما در مورد آن غور خواهد کرد.

اسراییل به تاریخ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ پس از آن بر ضد حماس اعلام جنگ کرد که تندروان این گروه بر جنوب اسراییل حمله کردند. به گفتۀ مقام‌های اسراییلی، جنگجویان این گروه نزدیک به ۱۱۶۰ نفر را که اکثر شان غیرنظامیان بودند، کشتند و بیش از ۲۴۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.

اسراییل نیز غزه را آماج حملات قرار داده که در نتیجهٔ‌ این حملات، بخش اعظم نوار غزه به مخروبه مبدل شده است. به گفتهٔ وزارت صحت غزه، در اثر حملات اسراییل بیش از ۳۳ هزار نفر کشته شده اند که بیشتر شان-دو سوم حصه- آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. اما اردوی اسراییل می‌گوید که در جنگ نوار غزه که وارد هفتمین ماه شده است، هزاران جنگجوی حماس را کشته است.

بلینکن گفته است که ''اگر حماس سلاح خود را به زمین می‌گذاشت، از پنهان شدن در عقب غیرنظامیان دست می‌کشید و تسلیم می‌شد'' این جنگ ماه‌ها قبل پایان می‌یافت.

پس از حملات اسراییل بر مناطق شمال غزه، بیش از یک میلیون‌ فلسطینی برای فرار از جنگ، به شهر رفح در جنوب غزه پناه برده اند، جاییکه به گفتۀ بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، قرار است عملیات زمینی انجام شود.

ایالات متحده با حمله پلان شده اسراییل بر رفح مخالف است و بلینکن گفت که اسراییلی‌ها تاریخ حمله طرح ریزی شده خود را با واشنگتن شریک نکرده اند. او گفت که مقامات امریکایی قصد دارند هفتۀ آینده بار دیگر با مقامات اسراییلی صحبت کنند تا افکار خود را با آنان شریک کنند و طرح‌های جایگزینی به جای حمله به آخرین پایگاه حماس در منطقه را پیشکش کند.

این دپلومات ارشد ایالات متحده گفت که جو بایدن، رییس جمهور امریکا، نگرانی خود در مورد حملات تهاجمی اسراییل در رفح و آسیب به غیرنظامیان فلسطینی‌ را بسیار واضح بیان کرده است.

اما بلینکن افزود که عملیات اسراییل بر رفح به زودی محتمل نیست، زیرا به گفتۀ وی قبل از ملاقات مقامات ایالات متحده و اسراییل،‌ این حمله صورت نخواهد گرفت.

گروه

XS
SM
MD
LG