جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده روز جمعه ۱۲ جنوری (۲۲ جدی) گفت که اگر نیروهای حوثی یمن به حملات خود به کشتیهای تجاری و نظامی در بحیرهٔ سرخ ادامه بدهند، امریکا و بریتانیا اقدامات نظامی بیشتری را علیه تأسیسات این گروه انجام خواهند داد.
یک روز پس از آنکه جو بایدن، رییس جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که نیروهای امریکایی و بریتانیایی بر اساس دستور وی، مواضع شورشیان حوثی را در یمن هدف قرار دادند، شورشیان حوثی روز جمعه گفتند که منافع امریکا و بریتانیا حالا "اهداف مشروع" آنان است.
بایدن روز جمعه به خبرنگاران گفت: "ما مطمئن خواهیم شد که اگر حوثیها به این رفتار ظالمانه ادامه دهند، به آنها پاسخ خواهیم داد."
بایدن ضمن "موفقیت آمیز" خواندن حملات هوایی صبح جمعه به مواضع حوثیها در یمن گفت: "تا آنجا که من میدانم به هیچ غیرنظامی در جریان این حملات آسیبی نرسیده است."
پیشتر مقامات حوثی مدعی شده بودند که در جریان حملات امریکا و بریتانیا به مواضعشان، دستکم پنج نفر کشته و شش نفر زخمی شدهاند، اما نگفتند که این افراد شهروندان عادی بودهاند یا شبهنظامیان حوثی.
پس از بیاعتنایی حوثیها به هشدارهای امریکا و بریتانیا و قطعنامه شورای امنیت، نظامیان ایالات متحده و بریتانیا صبح جمعه به وقت شرق میانه، در عملیاتی مشترک، مواضع این گروه تحت حمایت ایران را در یمن هدف قرار دادند.
وزارت دفاع ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که این حملات در دو مرحله، بیش از ۶۰ هدف را در ۲۸ نقطه مختلف در سراسر مناطق تحت کنترول حوثیها در یمن، هدف قرار داده است.
حملات مشترک ایالات متحده و بریتانیا به مواضع حوثیها با واکنش گسترده مقامها و دولتهای جهان همراه بوده است.
انتونیو گوتیرش، منشی عمومی سازمان ملل متحد، از همه طرفها خواسته تا اوضاع ناآرام در بحیرهٔ سرخ را بیشتر تشدید نکنند.
استیفن دوجاریک، سخنگوی گوتیرش، گفت: "منشی عمومی از همه طرفهای درگیر میخواهد که به نفع صلح و ثبات در بحیرهٔ سرخ و منطقه، اوضاع را تشدید نکنند."
سفیر روسیه در سازمان ملل متحد حملات مشترک امریکا و بریتانیا به حوثیهای یمن را "تجاوز مسلحانه آشکار به کشوری دیگر" خواند.
واسیلی نیبنزیا گفت: "این کشورها همگی یک حمله جمعی به خاک یمن انجام دادند. من در مورد حمله به برخی گروه ها در داخل کشور صحبت نمی کنم، بلکه حمله به مردم کشور در مجموع صحبت میکنم. از طیاره، کشتی های جنگی و زیردریایی ها استفاده شد."
اما لیندا تامس گرینفیلد، سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد هشدار داد که کشتی های هیچ کشوری از تهدید شورشیان حوثی برای کشتیرانی در بحیرهٔ سرخ مصون نیستند.
او گفت: "چه کشتی شما با پرچم امریکا باشد یا پرچم یک کشور دیگر... همه کشتی های ما آسیب پذیر هستند."
باربرا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد گفت که لندن "اقدامات محدود، ضروری و متناسبی را در دفاع از خود انجام داده است."
او گفت: "در این عملیات مراقبت ویژهای برای به حداقل رساندن خطرات برای غیرنظامیان مدنظر گرفته شده بود."
گروه