لینک های دسترسی

Breaking News

تماس با غنی؛ بلینکن بر تعهد قوی و پایدار امریکا به افغانستان تصریح ورزید


انتونی بلینکن، وزیر خارجۀ ایالات متحده در تماس تلیفونی با محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان بر "تعهد قوی و پایدار ایالات متحده به افغانستان" تصریح ورزید.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده روز سه شنبه سوم اگست (۱۲ اسد) با نشر خبرنامه‌ای گفت که رییس جمهور غنی و آقای بلینکن ضمن محکوم کردن حملات طالبان، بر ضرورت تسریع مذاکرات صلح افغانستان و تفاهم سیاسی تاکید کردند.

بر بنیاد خبرنامۀ وزارت خارجۀ ایالات متحده، وزیر خارجه بلینکن و رییس جمهور غنی همچنین تاکید کردند که تفاهم سیاسی در افغانستان همه شمول باشد، به حقوق همه افغان‎ها به شمول زنان و اقلیت‌ها احترام بگذارد، بر اساس آن مردم حق انتخاب رهبر شان را داشته باشند و از استفاده از خاک افغانستان برای حمله بر ضد ایالات متحده و متحدان و شرکای آن جلوگیری کند.

در خبرنامۀ وزارت خارجۀ امریکا آمده است: "هر دو رهبر حملات طالبان را که در آن اعتنای اندک به حیات و حقوق بشری شده محکوم و به خاطر جان باختن افغان‌های بی‌گناه و بیجاشدن غیرنظامیان، ابراز تاسف کردند."

ریاست جمهوری افغانستان نیز با نشر خبرنامه‌ای گفته است که آقای غنی و وزیر خارجۀ ایالات متحده در تماس تلیفونی عصر سه شنبه "در خصوص روابط میان دو کشور و تداوم همکاری ایالات متحدۀ امریکا با افغانستان در عرصه‌های مختلف" صحبت کردند.

در این خبرنامه آمده است: "وزیر امور خارجه امریکا ضمن ابراز نگرانی از افزایش خشونت ها از سوی طالبان، یکبار دیگر از تداوم حمایت های کشورش از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان اطمینان داد و بر نقش ایالات متحدۀ امریکا در تسریع روند صلح افغانستان، تاکید ورزید."

یک روز پیش از این تماس تلیفونی، رییس جمهور غنی در نشست مشترک هر دو مجلس شواری ملی افغانستان از روند صلح افغانستان را که پس از امضای توافقنامۀ صلح امریکا-طالبان روی‌دست گرفته شد، "یک روند شتابزدۀ وارداتی" و روند استوار بر فرضیه های خام" خواند که به گفتۀ آقای غنی، اساس آن "فشار بر جمهوریت و تخریب دموکراسی" بود.

رییس جمهور غنی همچنین گفت: "این روند نه تنها منجر به صلح نشد، بلکه کوشش مشروعیت بخشی به یک گروه متجاوز و شریر و تلاش برای مشروعیت زدایی از صف واحد جمهوریت شد. این روند شک ایجاد کرد. ابهام خلق کرد و محصولش همین وضعیتی است که شما می‌بینید."

خروج قوای خارجی از افغانستان که قرار است تا چند هفتۀ دیگر تکمیل شود یکی از شرایط اساسی توافقنامۀ امریکا-طالبان است، اما گروه طالبان در این توافقنامه تعهد کرده بودند که برای تامین صلح در افغانستان وارد مذاکرات صلح با حکومت افغانستان خواهند شد.

اما با آغاز روند خروج قوای خارجی از افغانستان، طالبان حملات شان را تشدید بخشیده و به گفتۀ مقام‌های نظامی امریکا، اکنون این گروه بر مراکز نصف ولسوالی‌های افغانستان تسلط داشته و نیز مراکز سه ولایت عمده –قندهار، هرات و هلمند- را محاصره کرده اند.

XS
SM
MD
LG