لینک های دسترسی

Breaking News

ملل متحد: انکار مطلق مظالم در برما، حیثیت آن کشور را لطمه میزند


فشار های بین المللی بر میانمار یا برما امروز سه شنبه نیز تشدید یافت. ایالات متحده مصئونیت غیرنظامیان را تقاضا کرده و بنگله دیش تأکید ورزیده که برای برگشت مهاجرین، در میانمار بعضی مناطق امن مشخص گردد. در عین حال، رهبر ایران از ممالک اسلامی خواست تا بر میانمار فشار های سیاسی و اقتصادی اعمال کنند.

شمار مهاجرین روهینگیایی در بنگله دیش، روز به روز افزایش می یابد. بر اساس ارقام تازه ای که ملل متحد ارایه داشته است، تنها در سه هفتۀ اخیر، حدود ۳۷۰۰۰۰ نفر از میانمار به بنگله دیش پناه برده است.

در همین حال، شیخ حسینه صدراعظم بنگله دیش امروز سه شنبه از کمپ های مسلمانان مهاجر شدۀ روهینگیایی در منطقۀ موسوم به کوکس بازار دیدن کرد. خانم حسینه گفت که حکومت میانمار باید در داخل آن کشور، مناطق امنی را مشخص سازد تا پناهندگان بتوانند دوباره به آنجا برگردند. میانمار گفته آنهایی که سند شهروندی دارند، میتوانند برگردند، اما اکثر روهنیگیایی ها تابعیت کدام کشور ندارند.

بیجا شدن صد ها هزار روهینگیایی از میانمار یا برما، واکنش ایالات متحده را نیز در پی داشته است. قصر سفید در یک بیانیه ای که به نشر سپرده، و در آن نوشته که: «ما از مقامات امنیتی برما میخواهیم تا به حاکمیت قانون احترام بگذارند، خشونت را متوقف سازند، و روند بیجا شدن افراد ملکی از هر اجتماع را پایان بخشند.»

اما چین، که در گسترش نفوذش در میانمار با ایالات متحده در رقابت است، گفته که تلاش های میانمار، گویا به خاطر تحکیم ثبات و رشد است، و چین از آن حمایت میکند.

فشار های سیاسی و اقتصادی

زید رعد الحسین، کمیشنر عالی ملل متحد در بخش حقوق بشر، دیروز عملیات نظامی علیه روهنیگیایی ها را ظالمانه توصیف کرد و آن را نمونه بارزی از پاکسازی نژادی خواند. او گفت که "حکومت میانمار باید دیگر چنین وانمود نسازد که گویا روهینگیایی ها خود، خانه های شان را آتش زده و به قریه های خود زیان میرسانند. این انکار مطلق واقعیت، به حیثیت یک حکومت در سطح بین المللی، لطمۀ بزرگی وارد میکند."

حسین افزود گزارش هایی که گویا مقامات میانمار بر سر راه روهینگیایی های فراری، در امتداد سرحد ماین ها را جاگذاری میکنند، او را بیشتر وحشت زده ساخته است. او همچنان گفت که حکومت میانمار تمام تخطی هایی را که صورت گرفته، باید مورد بازخواست قرار داده و به نمایندگان ملل متحد، اجازۀ تام به مناطق آسیب دیده را بدهد.

در همین حال، علی خامنه ای رهبر ایران، امروز گفت که حل بحران میانمار، نیاز به لشکر کشی ندارد، و از ممالک اسلامی خواست تا به منظور توقف خشونت علیه اقلیت روهینگیا، میانمار را تحت فشار های سیاسی و اقتصادی قرار دهند. او آنگ سان سوچی، رهبر میانمار را که زمانی برندۀ جایزۀ نوبل شده بود، مورد انتقاد قرار داد و گفت با دادن جایزۀ صلح نوبل "به انسانی به این بی رحمی" گویا "فاتحۀ جایزۀ نوبل" خوانده شده است.

مسلمانان در هند نیز مظاهرات وسیعی برپا کرده و از حکومت شان خواستند که برای حل بحران روهینگیایی ها، مداخله کند:

دلای لاما، رهبر روحانی تبت که در تبعید به سر میبرد، از آنگ سان سوچی بار دیگر خواست تا بحران روهینگیایی ها را، به گونۀ صلح آمیز حل کند. او در نامه ای گفته که اگر بودا زنده میبود، بدون شک مردم روهینگیا را کمک میکرد.

XS
SM
MD
LG