پژوهشگران در هانگ کانگ به تازگی شواهدی را نشر کردند که نشان میدهد، مردی که یکبار به کووید۱۹ مبتلا و شفایاب شده بود، دوباره به این بیماری مبتلا شده است.
یافتههای جدید در هیچ ژورنال طبی نشر نشده است، اما دانشمندان گفته اند که این مرد ۳۳ ساله در بار نخست ابتلا به کووید۱۹ اعراض و علایم متوسط داشت و در مرتبۀ دوم بیماری هیچ عرض و علامه نداشت.
این نشان میدهد که سپری کردن عفونت نخست سبب شده است تا سیستم معافیتی این بیمار در دور دوم بیماری هرچند جلو ایجاد مرض را نگرفته، اما از شدت مرض جلوگیری کرده است.
پیش از این نیز واقعات مشابهی گزارش شده بود. در یک مورد در ایالات متحده فردی که یکبار بیماری کووید۱۹ را سپری کرده بود، دوباره به این بیماری مبتلا شده و دور دوم بیماری اش شدیدتر بود.
سازمان جهانی صحت گفته است که حتا اگر افراد برای بار دوم به کووید۱۹ مبتلا هم شوند، چنین واقعات بسیار معمول نبوده و اندک خواهد بود.
کارشناسان صحی به این باور اند که یکبار ابتلا به کووید۱۹ سبب ایجاد معافیت خواهد شد که از ابتلای مجدد به این بیماری جلوگیری خواهد کرد.
اما دانشمندان تا کنون پی نبرده اند که معافیت پس از ابتلا به کووید۱۹ چقدر افراد را از ابتلای دوباره به بیماری محافظت کرده و چقدر وقت این معافیت در بدن موجود خواهد بود.
دانستن دوام معافیت بسیار مهم است، زیرا ضعیف شدن معافیت در برابر کروناویروس، آزمونی را برای واکسین این ویروس ایجاد میکند و به گفتۀ برخی کارشناسان تطبیق مجدد واکسین را لازمی میکند.
همچنین روشن نیست که آیا کسانیکه بار دوم به کووید۱۹ مبتلا میشوند، قادر خواهند بود که این بیماری را به دیگران انتقال دهند یا خیر. به این دلیل، دانشمندان توصیه میکنند که مردم باید به پوشیدن ماسک، رعایت فاصلۀ اجتماعی و دیگر تدابیر بهداشتی ادامه دهند.