دفتر هماهنگی امور بشری ملل متحد (OCHA) میگوید که در اثر حملات هوایی اسراییل ۵۲ هزار فلسطینی بیجا شده اند.
این اداره همچنان گفته است که این حملات در حدود ۴۵۰ ساختمان را در نوار غزه شدیداً آسیب رسانده است.
سخنگوی اوچا امروز ۱۸ می (۲۸ ثور) گفت که در حدود ۴۷ هزار بیجا شده در ۵۸ مکتبی که ملل متحد امور آنرا به پیش میبرد در غزه پناه برده اند.
ینس لیارک افزود که ۱۳۲ ساختمان تخریب شده و ۳۱۶ ساختمان دیگر، به شمول شش شفاخانه نه کلنیک و دستگاههای تصفیهٔ آب نیز شدیداً خسارمند شده که دسترسی آب آشامیدنی به ۲۵۰ هزار نفر را متاثر کرده است.
در یک خبر دیگر، سازمان عفو بین الملل گفت که حملات هوایی اسراییل بر منازل مسکونی بر میزان جرایم جنگی خواهد افزود. این سازمان خواستار تحقیقات در این مورد شده است.
این سازمان گفته است که نیروهای اسراییلی با راه اندازی حملات هوایی بر ساختمانهای مسکونی زندگی غیرنظامیان فلسطینی را به گونهٔ تکان دهنده نظرانداز کرده اند.
عفو بین الملل گفته است که نیروهای اسراییلی " در برخی موارد تمامی خانوادهها، به شمول کودکان را کشته اند و سبب تخریب ملکیتهای غیرنظامی شده اند، بدون آن که تحریک شده باشند " .
عفو بین الملل گفته است این حملات ممکن جرایم جنگی یا جرایم علیه بشریت محسوب شود.
اما اسراییل میگوید که تنها اهداف مشروع نظامی را هدف قرار داده و هر آنچه در توان دارد تلاش میکند تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود.
در این حال، اسراییل یکی از گذرگاههای مرزی را به روی کمکهای بشری باز کرد که مورد استقبال ملل متحد قرار گرفت. اما از این کشور خواست تا یک گذرگاه دیگر را نیز باز کند.
دفتر اوچا گفته است در صورتی که وضعیت امنیتی اجازه دهد، ملل متحد و شرکای بشری آن به خانوادههای بیجا شده مواد غذایی و سایر معاونتها را فراهم خواهد کرد.
در این حال،مارگریت هریس، سخنگوی سازمان جهانی صحت گفت که به دلیل ازدحام بیجاشدگان در مکاتب، احتمال کمبود شدید اقلام طبی، خطر بیماریهای ناشی از آب و گسترش بیماری کووید۱۹ وجود دارد.
طیارههای اسراییل امروز نیز در حالی بر غزه بمباردمان کردند که تندروان حماس بر خاک اسراییل راکت پرتاب کردند.
وزارت صحت غزه گفته است که از آغاز درگیری به تاریخ ۱۰ می، حد اقل ۲۰۰ فلسطینی، بشمول ۵۹ کودک و ۳۵ زن کشته شده اند. در اثر راکتهای حماس، حد اقل ۱۰ اسراییلی، به شمول یک کودک کشته شده اند.