لینک های دسترسی

Breaking News

دیده بان حقوق بشر از کار اجباری اویغورها در شرکت‌های تولید موتر در چین هشدار داد


یک شرکت تولید موتر در چین
یک شرکت تولید موتر در چین

دیده بان حقوق بشر، روز پنجشنبه اول فبروری (۱۲ دلو)، از شرکت های ساخت موتر مانند تسلا، فولکس واگون و بی‌وآی‌دی که در چین مراکز تولید موتر دارند، خواست تا اقدامات بیشتری را برای اطمینان از عدم استفاده از مواد تولید شده توسط کار اجباری اویغور‌ها در تولید شان، اتخاذ کنند.

این گروه مدافع حقوق بشر در یک گزارش گفته است که آنها شواهدی دارند که طبق آن، مراکز تولید المونیم شین‌ژیانگ، کارگرانی را به کار گمارده است که شامل برنامه های کار انتقالی به حمایت حکومت چین هستند. این برنامه ها متهم به کار اجباری اویغور‌ها و دیگر مسلمان ها ترک تبار درشین‌ژیانگ و دیگر نقاط چین شده اند.

طبق گزارش دیده بان حقوق بشر، المونیم تولید شده در شین‌ژیانگ، برای تولید قطعات و پرزه های موتر در چین استفاده می‌شود که بعدا این تولیدات در بازار جهانی به فروش می‌رسد و این اداره تذکر داده که این شرکت‌ها تحت قوانین و اصول ملل متحد مسوول اند تا از عدم استفاده از کار اجباری در زنجیره تولید این محصولات، اطمینان حاصل کنند.

جیم ورمینگتن، محقق ارشد در دیده بان حقوق بشر، می‌گوید که این اداره با شرکت های تسلا، فولکس واگون، بی وای دی و جنرال موتورز در تماس شده و آنها ابراز داشتند که هیچ تخطی خاصی را در قبال کار اجباری، نیافته اند.

دیده بان حقوق بشر و دیگر نهاد های مدافع حقوق بشر، بیجینگ را متهم به سورفتار با اویغور‌ها، بشمول مجبور ساختن آنها به کار اجباری در کمپ ها می‌کنند، اما چین این اتهامات را رد کرده است. اقلیت مسلمان اویغور‌ در غرب ایالت شین‌ژیانگ زندگی می‌کند و نفوس آن تا ده میلیون تخمین شده است.

شرکت فولکس واگون، به رویترز بیان کرد که این شرکت علیه کار اجباری ایستاده و سریعا این اتهامات را تحت تحقیق قرار خواهد داد. تسلا به تقاضای رویترز برای ابراز نظر در مورد این موضوع، پاسخی نداد. دیده بان حقوق بشر می‌گوید که تسلا به آنها گفته است که در "چندین قضیه"، زنجیره حصول تولیدات خود را تا معادنی که از آن می آید، بررسی کرده و هیچ ثبوتی مبنی بر کار اجباری را نیافته است.

شرکت تویوتا در واکنش به این گزارش گفته است که این شرکت انتظار دارد که فراهم آورده گان تولیدات به این شرکت، به موازین حقوق بشر، احترام قایل شوند.

شرکت جنرال موتورز، بی وای دی و دفتر اطلاعات شورای حکومت چین که به درخواست مطبوعات روی موضوعات مربوط به حکومت چین، پاسخ می‌دهد، به درخواست ها برای ابراز نظر در این مورد، پاسخی ارایه نکردند.

چین در سال ۲۰۲۳ از جاپان منحیث بزرگترین تولید کننده موتر، سبقت جست که دلیل آن، گشایش مراکز بیشتر تولید موترهای برند‌های مختلف در آن کشور است.

گروه

XS
SM
MD
LG