چین قیودات تازه ای را بر مسلمانان در منطقۀ شین جیانگ وضع کرد. بر اساس این قیودات، مردان این منطقه اجازۀ گذاشتن ریش دراز، و زنان اجازۀ پوشیدن نقاب یا روپوش در اماکن عامه را ندارند. آنانی که چنین اشخاص را شناسایی نموده و در مورد شان به مقامات خبر دهند، انعام نقدی دریافت خواهند کرد.
چین میگوید که این اقدام را به منظور مبارزه علیه افراطگرایان دینی روی دست گرفته است. مقامهای چینی، شینجیانگ را که با پاکستان، آسیای مرکزی و افغانستان هم مرز است و اقلیت مسلمان اویغور در آن ساکن است، از دیرزمان به مثابۀ خط مقدم مبارزه با افراطگرایی دینی تلقی میکنند.
پس از آشوبگری های دینی در مرکز منطقه ای ارمچی در سال ۲۰۰۹، شینجیانگ شاهد خشونت های مرگبار بوده است. پس از یک سلسله بمگذاری ها و حملات با استفاده از اسلحۀ جاریه در سال ۲۰۱۴، واقعات حملاتی که از طریق رسانه های دولتی گزارش میشود، در واقع کاهش یافته است، با آنهم این رسانه ها می گویند که تهدید های زیاد هنوز موجود است و حزب کمونست چین تعهد کرده که به مبارزات خود علیه دهشت افگنی بر ضد گسترش افراطگرایی اسلامی ادامه دهد.
ویلیم نی محقق از نهاد عفو بین المللی چین می گوید که در منطقۀ خودمختار اقلیت های اویغور چین، وضعیت آزادی مذهبی "بسیار ناراحت کننده" است. او می افزاید که: "آزادی دینی برای مدت زیاد سرکوب شده است. اما در چند ماه گذشته ظاهراً آنان دستور منع هر نوع دعاخوانی در منزل را داده اند، این امر نه تنها اویغوری ها و مسلمانان بلکه بر مسیحیان و حتی بودایی ها نیز اثر گذار بوده است."
مقامات در هوتن مبلغ ۲۹۰ دالر انعام را برای کسانی تعیین نموده که در مورد افرادی راپور بدهند که نقاب یا چپن میپوشند یا به گونۀ افراطی ریش میگذارند
لو کانگ سخنگوی وزارت خارجه چین می گوید که بدون در نظر گرفتن انتقاد های جهانیان، وضعیت در شینجیانگ و "دوام صلح و ثبات تغییر نخواهد کرد".
گروههای مدافع حقوق بشر میگویند که ناآرامی در شینجیانگ اغلباً از تنشهای قومی و مشقت اقتصادی و دینی اعمال شده بر اقلیت فرقهای ساکن در این ولایت ناشی میشود. اما بیجینگ همواره اعمال تبعیض دینی را بر اقلیتها چه در شینجیانگ یا جاهای دیگر رد کرده است.