لینک های دسترسی

Breaking News

چین به پاکستان: تهدیدات علیه شهروندان ما را از بین ببرید


ملافات هیات تحقیقاتی چین با محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان
ملافات هیات تحقیقاتی چین با محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان

یک هیات تحقیقاتی چین روز جمعه ۲۹ مارچ (۱۰ حمل) به پاکستان رسید تا کشته شدن پنج شهروند کشورش در یک حملهٔ انتحاری را یکجا با مقامات پاکستانی بررسی کند؛ این حمله منجر به تعلیق کار در پروژه چند میلیارد دالری بند برق آبی با بودجه چین شده است.

دفتر محسن نقوی، وزیر داخله پاکستان، در بیانیه‌ای اعلام کرد که او با "تیم تحقیقات ویژه از چین" در سفارت بیجینگ در اسلام آباد ملاقات کرد و "آنها را در جریان تحقیقات انجام شده" در مورد حمله مرگبار روز سه شنبه قرار داد.

بر اساس این بیانیه، آنها همچنین در مورد تلاش‌ها برای افزایش امنیت شهروندان چینی در پاکستان گفتگو کردند.

این رویداد مرگبار زمانی رخ داد که یک انتحاری موتر مملو از مواد منفجره را به کاروانی از انجنیران چینی که روی پروژه بند برق ۴۳۲۰ مگاواتی داسو در شمال غربی پاکستان کار می کردند، کوبید.

محمد علی گنداپور، یک مقام ارشد پولیس ایالت خیبر پشتونخوا، به خبرگزاری فرانس پرس گفت: "در این حملهٔ انتحاری پنج شهروند چین و رانندهٔ محلی آنان کشته شدند."

به گفتهٔ گنداپور، این شهروندان چین از محل احداث یک بند برق در این ایالت به سمت اسلام آباد، پایتخت پاکستان، سفر می کردند که انفجاری در نزدیکی شهر بشام رخ داد.

تا اکنون هیچ گروهی مسوولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما در گذشته گروه‌های مخالف حکومت پاکستان به ویژه جدایی‌طلبان بلوچ مسوولیت حملاتی از این گونه را به دوش گرفته اند.

نقوی به هیات و دپلومات‌های چینی اطمینان داد: "عاملان این حمله پاسخگو قرار گرفته و محاکمه خواهند شد."

در همین حال سخنگوی وزارت خارجهٔ چین روز جمعه در یک کنفرانس خبری گفت که رییس هیات این کشور بلافاصله پس از ورود به پاکستان با مقامات ارشد این کشور وارد گفتگو شد.

لین جیان گفت: "او از طرف پاکستانی خواست تا تحقیقات سریع و کامل در مورد این حمله را انجام دهد، مسایل مربوط به آن را به درستی مدیریت کند، امنیت را با تدابیر مشخص افزایش دهد، خطرات امنیتی را به طور کامل از بین ببرد، و هر کاری ممکنه را برای اطمینان از امنیت پرسونل، موسسات و پروژه های چینی انجام دهد."

لین افزود: "طرف پاکستانی گفت که تحقیقات و تلاش‌ها برای رسیدگی به مسایل به طور کامل در حال انجام است و آنها تمام اقدامات ممکن را برای بهبود امنیت پرسونل، پروژه‌ها و مؤسسات چینی انجام می‌دهند."

چین در چارچوب دهلیز اقتصادی چین و پاکستان، که بخش عمدهٔ ابتکار "یک کمربند یک راه" بیجینگ است و بخش عمدۀ آن در ایالت بلوچستان به ویژه بندر گوادر واقع شده است، تا اکنون ده‌ها میلیارد دالر را صرف ساختن زیربناهای حمل و نقل و انرژی در پاکستان کرده است.
پیش از این نیز شهروندان چین در حملات شبه نظامیان در پاکستان کشته شده اند.

در سال ۲۰۲۱، در اثر انفجار یک بم کنار جاده بر موتر حامل انجنیران در شمال غرب پاکستان، ۱۳ نفر از جمله نه شهروند چین کشته شدند.

گروه‌های مختلف تندروان بلوچ در گذشته نیز مسوولیت حملات بر پروژه‌های مرتبط به دهلیز اقتصادی چین-پاکستان را به دوش گرفته اند و برای جلوگیری از این حملات و حفاظت علایق و کارمندان چینی هزاران نیروی امنیتی پاکستان در بلوچستان توظیف شده اند.

بلوچستان کم نفوس ترین ایالت پاکستان است، اما این ایالت سرشار از منابع طبیعی و منرال‌‌ها است. بلوچ‌ها از دیر زمان شکایت دارند که از عواید بلوچستان سهم منصفانه به آنان داده نمی‌شود و این نارضایتی سبب قیام و شورشگری بیش از ده گروه جدایی طلب بلوچ بر ضد حکومت پاکستان شده است.

گروه

XS
SM
MD
LG