وزارت خارجه چین اعلام کرده که نهادها و مقامات بریتانیایی را به دلیل "دروغگویی و دروغپراکنی" تحریم کرده است.
این تصمیم به دنبال اقدام مشابهی از سوی دولت بریتانیا اتخاذ میشود که گفته بود به دلیل بدرفتاریهای حقوق بشری در چین، تحریماتی را بر این کشور وضع میکند.
در اعلامیهٔ وزارت خارجه چین آمده است که تحریمات در برابر چهار نهاد و نه مقام بریتانیایی وضع شده است. دولت بریتانیا این اقدام را محکوم کرده است.
چین میگوید افرادی که تحریم شده اند و اعضای نزدیک خانوادههایشان، اجازهٔ سفر به چین را ندارند و نهادها و شهروندان چینی نیز اجازه ندارند با آنها در هیچ سطحی همکاری کنند.
در اعلامیهٔ وزارت خارجه آمده است: "چین مصمم به حفاظت از حاکمیت ملی و منافع امنیتی و توسعهای خود است و به بریتانیا هشدار میدهد که بیش از این پا در راه نادرست نگذارد، در غیر آن واکنشهای بیشتری از خود نشان خواهیم داد."
تحریمات دو جانبه میان چین و بریتانیا، تازهترین نشان از وخامت روابط میان دو کشور است.
هفته گذشته، ایالات متحده امریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و کانادا، در واکنش به آنچه که بدرفتاری چین با اقلیت مسلمانان اویغور خوانده میشود، تحریماتی را علیه چین وضع کردند.
بدنبال آن، چین نیز تحریمات مشابهی را بر کشورهای عضو اتحادیه اروپا وضع کرد.
حکومت چین در چهار سال گذشته کم و بیش یک میلیون مسلمان اویغور را در بازداشتگاههای کار اجباری در شینژیانگ قید کرده و با بدرفتاری تمام و شکنجه آنان را مجبور به تغییر اندیشه، ترک مذهب و زبان شان میکند.
اما مقامهای چینی این بازداشتگاه ها را "مراکز آموزش حرفهای" خوانده اند که به گفتۀ آنان هدف آن مقابله با افراطگرایی و گرایشهای جداییطلبانه است.