با وجود تاکید وزارت صحت افغانستان بر مسدود ماندن دوکانها و وضع قیود بر گشت گذار به خاطر جلوگیری از گسترش کروناویروس، هنوز هم برخی از دوکانداران در کابل به شکل پنهانی فعالیت دارند.
شمس الله یکی ازباشنده های شهر کابل به صدای امریکا گفت که دوکانداران در عقب درهای بسته به فروشات شان ادامه میدهند.
او گفت: "در مندوی دنبال دوکان باز می گشتم تا به کودکم شیر خشک بخرم. مردی پیش نزدم آمد وگفت 'چه کار داری؟'. اندکی بعد دروازه آهنی دوکاناش را باز کرد و پنج قطی شیر برایم داد."
در همین حال، یکی از منسوبین پولیس که مصروف کنترول و گزمه در ساحه مندوی کابل است، بدون ذکر نامش به صدای امریکا گفت که مردم بی توجهی میکنند و زندگی دیگران را به خطر میاندازند.
او گفت: " پولیس هر قدر از دوکانداران و مردم می خواهد که دوکان شان را باز نکنند و مردم از گشت و گذار خود داری کنند، اما آنان توجه نمی کنند. بار ها متخلفین به حوزه برده شده اند و از آنها تعهد گرفته شده است، ولی بازهم دوباره به شکل پنهانی فعالیت می کنند."
تقسیم اوقات برای دوکانداران
در این حال دوکانداران میگویند که چارهای جز این کار ندارند، زیرا کرایه دوکانها بلند است و اموال شان نیز فرسوده خواهد شد.
خدا داد، یکی از دوکانداران مندوی کابل گفت: " از یکسو کرایه دوکان بالا است، مالیه هم به دولت می دهیم، از سوی دیگر تاریخ جنس های ما می گذرد و خراب می شود. به همین خاطر مجبور استیم به فروشات خود ادامه دهیم. از دولت می خواهم که کرایه دوکان و مالیه دراین حالت از ما گرفته نشود."
او پیشنهاد کرد که به دوکانداران باید مطابق به یک تقسیم اوقات اجازه فعالیت داده شود.
در همین حال قوماندانی امنیه کابل می گوید افرادی که غیر از مواد خوراکی دست به فروشات میزنند با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.
فردوس فرامرز، سخنگوی قوماندانی امنیه کابل به صدای امریکا گفت: "در آغاز برای شان توصیه و آگاهی لازم در مورد این که باز بودن دوکان های شان چی مشکلاتی را ایجاد می کند، داده میشود بعداً ضمانت یا تعهد کتبی گرفته می شود. اگر بازهم تخلف کنند دوسیه شان رسمی می شود."
اقدام شاروالی
نرگس مهمند حسنزی، سخنگوی شاروالی کابل گفت که در روز های قرنطین ۷۰۰ دوکان به دلیل تخلف، مهر و لاک شده است.
او افزود: "تمام نواحی کابل کنترول و نظارت می شود، ولی متاسفانه مشکلی که همیشه با آن روبرو می شویم این است که یک ساحه را که تیم ما کنترول می کند وقتی به ساحه بعدی می روند، ساحه قبلی دوباره فعالیت شان را آغاز می کند."
او از مردم می خواهد که با شهرداری کابل همکار باشند و در صورت روبرو شدن با این گونه تخلف ها با مقامات به تماس شوند.
حکومت افغانستان برای جلوگیری از گسترش کروناویروس به شمول کابل، شهر های متعددی را مسدود کرده و بر گشت و گذار نیز قیود وضع کرده است.
با وجود قیودات، بر اساس آمار وزارت صحت عامۀ افغانستان تا حال در این کشور ۱۴۶۳ نفر به کووید۱۹ مبتلا شده و از این میان ۴۶ نفر جان باخته اند.