لینک های دسترسی

Breaking News

نگرانی‌ها از سرکوب 'مرگبار' معترضان در ایران افزایش یافته است


ملل متحد و گروه‌های حقوق بشری روز سه‌شنبه ۲۰ سپتمبر (۲۹ سنبله) از سرکوب مرگبار معترضانی که به خاطر درگذشت یک زن جوان در بازداشت مسوولان " گشت ارشاد" خشم‌گین بودند، ابراز نگرانی کرده اند.

مهسا امینی ۲۲ ساله ساکن شهر سقز که به همراه خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود، به تاریخ ۱۳ سپتمبر توسط "پولیس گشت ارشاد" ایران به خاطر "رعایت نکردن حجاب" بازداشت و به حوزه برده شد. او چند ساعت بعد با امبولانس در وضعیت صحی وخیم به شفاخانه منتقل شد و روز جمعه در شفاخانه جان داد.

فعالان می‌گویند که در جریان بازداشت به سر مهسا ضربه وارد شده است، اما مقامات ایرانی که در مورد تحقیق می‌کنند این موضوع را تایید نکرده اند.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که تاکنون در این اعتراضات چهار تن کشته و ده‌ها تن زخمی شده اند. تظاهرات، به شمول تهران، پایتخت ایران، در بسیاری شهرها راه اندازی شده، اما در ایالت کردستان، جایی که مهسا باشندهٔ آن بود، گسترده‌تر بوده است.

دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویارک گفت که اظهارات شاهدان و ویدیوهای منتشر شده در رسانه های اجتماعی "نشان می دهد که مقامات از گاز اشک آور برای متفرق کردن معترضان استفاده می‌کنند و ظاهراً از نیروی مرگبار در ایالت کردستان استفاده کرده اند."

ندی الناشف، سرپرست کمیشنری عالی ملل متحد برای حقوق بشر، نسبت به مرگ امینی و "پاسخ خشونت آمیز نیروهای امنیتی به اعتراضات" ابراز نگرانی کرده است. او خواستار تحقیقات مستقل در مورد "مرگ غم انگیز مهسا امینی و اتهامات شکنجه و بدرفتاری" با او شده است.

ایران همواره در سرکوب معترضان دست بالا داشته است. براساس گزارش‌ها، درجریان سرکوب تظاهرات ضد دولتی در سال ۲۰۱۹ بیش از ۳۰۰ نفر کشته و بیش از ۱۰ هزار نفر زخمی شدند.

افزون بر آن، ایران همواره در جریان تظاهرات خدمات انترنتی را قطع یا محدود می‌کنند تا ظاهراً جهان از سرکوبی معترضان معلومات حاصل نکند.

در این حال، ایلن مسک، مالک شرکت اسپیس ایکس، روز دوشنبه ۱۹ سپتمبر گفت که اسپیس ایکس برای ارایه خدمات انترنت ماهواره‌ای به ایران، از دولت امریکا درخواست معافیت از تحریم‌ها را خواهد کرد.

مسک گفته است که خدمات انترنتی ماهواره‌ای ستارلینک در تمام قاره ها - از جمله قطب جنوب - در دسترس قرار گرفته است و این شرکت قصد دارد تا ۴۲ هزار ماهواره را برای تقویت اتصال پرتاب کند.

عرفان کسرایی، روزنامه‌نگار علمی متولد ایران، در تویتر خود نوشته که آوردن خدمات انترنتی به ایران می‌تواند "تغییر واقعی برای آینده" این کشور ایجاد کند.

شرکت اسپیس ایکس از سال ۲۰۱۹ تاکنون نزدیک به سه هزار ماهواره در فضا جابجا کرده و برای سرعت بخشیدن به این برنامه، پلان دارد تا با استفاده از راکت‌های فالکن-۹ خود هر هفته یک پرتاب انجام دهد.

XS
SM
MD
LG