شماری زیادی از کشورهای جهان به منظور جلوگیری از گسترش کروناویروس تدابیر جدی را روی دست گرفته اند.
گردهمایی های بزرگ٫ رویدادهای ورزشی، مراسم فرهنگی و مذهبی منع شده و متخصصین امور صحی از مردم خواسته اند تا از تماس با همدیگر دوری جویند.
خریداری بی پیشینۀ مواد خوراکی در آسترالیا٫ امریکا و بریتانیا منجر شد تا رهبران این کشورها از مردم بخواهند در مقابل شیوع کروناویروس که تا حال بیش از ۱۷۱هزار نفر را مبتلا و بیشتر از ۶۵۰۰ نفر را کشته است٫ خونسردی شانرا از دست ندهند.
قرار گزارش رویترز٫ فرانسه و اسپانیا نیز مانند ایتالیا بالای ده ها میلیون شهروند شان حالت شبیه قرنطین را وضع کرده اند.
در این حالت به شهروندان توصیه میشود تا در خانه هایشان بمانند و به جز از حالات عاجل بیرون نشوند.
اسپانیا برای ۱۵ روز حالت اضطراری را اعلام کرده تا گسترش کروناویروس را مهار کند. تا کنون مرگ و میر ناشی از کروناویروس در اسپانیا به ۱۹۳ و مبتلایان این ویروس در آن کشور به ۶۲۵۰ نفر میرسد.
فرانسه بعد از اینکه آمار مبتلایان این ویروس در ظرف ۷۲ ساعت دو برابر شد، مغازهها، رستورانها و تمام تسهیلات تفریحی را بسته و از ۶۷ میلیون شهروند این کشور خواست تا در خانه هایشان بمانند.
ادوارد فیلیپ، صدر اعظم فرانسه گفته است که حکومت بعد از جان باختن ۹۱ نفر و مبتلا شدن ۴۵۰۰ نفر دیگر هیچ چاره ای جز این ندارد.
مت هنکوک، وزیر صحت بریتانیا گفته است که به زودی تجمع کتلوی مردم در آن کشور منع خواهد شد و ممکن افراد بالاتر از سن ۷۰ برای چهار ماه قرنطین شوند.
در همین حال آسترالیا حکم انزوای خودی تمام خارجی هایی را داده است که وارد آن کشور میشوند.
سکات موریسن ، صدر اعظم آسترالیا گفت که از بعد از نیمه شب یکشنبه مسافران بین المللی که به این کشور میآیند، باید برای ۱۴ روز خود را منزوی کنند.
در کنار این، ورود کشتیهای سیاحتی خارجی به مدت ۳۰ روز ممنوع اعلام شد.
نیوزیلند نیز روز شنبه اقدامات مشابه را در آن کشور وضع کرد.
صدر اعظم اتریش نیز از مردم خواست كه خود انزوایی کنند و ممنوعیت تجمع بیش از پنج نفر و محدودیت های بیشتری را در مورد اینكه چه کسی می تواند وارد كشور شود، اعلام كرد.
واتیکان روز یکشنبه ۱۵ مارچ (۲۵حوت) گفت که همه خدمات ایستر پاپ فرانسس که در ماه آینده است بدون حضور مردم برگزار میشود. این اقدام واتیکان در عصر معاصر بی پیشینه بوده است. خدمات ایستر که یکی از عید های مذهبی عیسوی ها بوده که پیش از این برای چهار روز در واتیکان در حضور ده هزارنفر برگزار می شد.
دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا، بریتانیا و ایرلند را شامل فهرست کشورهایی ساخت که شهرونداشان برای یک ماه به امریکا آمده نمی توانند.
چین نیز روز یکشنبه ۱۵ مارچ (۲۵حوت) بعد از اینکه تعداد واقعات کروناویروس که از خارج به چین منتقل شده بود زیادتر از واقعات انتقال محلی ویروس شد، تدابیر جدی را بالای مسافرین بین المللی که به بیجینگ میروند وضع کرد.
یک مقام دولتی چین می گوید که هر شهروند خارجی بعد از ورود به چین برای ۱۴ روز در یک مرکز قرنطین تحت مراقبت قرار خواهد گرفت. این پروسه روز دوشنبه ۱۶ مارچ آغاز شد.
ارجنتاین ورود تمام شهروندان خارجی را که در ۱۴ روز اخیر به کدام کشور با سطح بلند ابتلا به کروناویروس سفرکرده اند، منع کرد.
درهمین حال کولمبیا چند ساعت بعد از بستن مرزش با ونزویلا گفته است که چهار شهروند خارجی را که از مقررات قرنطین اجباری تخطی کرده اند، از کشور اخراج می کند.
کوریای جنوبی تمام بازدید گان کشورهای فرانسه، آلمان، بریتانیا، اسپانیا و هالند را مانند شهروندان چین، ایتالیا و ایران که تعداد زیاد مبتلایان را دارند، معاینه جدی تر خواهد کرد.
کوریای جنوبی تا حال صد ها هزار نفر را معاینه کرده و ناقلان این ویروس را از طریق تلیفون های سیار و تکنالوژی ماهوارهای تعقیب می کند.
ممنوعیت بالای سفرها تاثیرات عمیقی بالای شرکت های هوایی داشته است. شرکت خطوط هوایی امریکن پلان دارد تا ۷۵فیصد پرواز های خارجی خود را تا ششم ماه می کاهش دهد و تقریباً تمام طیارات بزرگ خود را متوقف کند.
اکثر کشورهای جهان در راستای مبارزه با کروناویروس ممنوعیت ورود به این کشورها را تمدید کرده اند.