حدود ۱۳ ماه پس از تثبیت نخستین واقعۀ کووید۱۹ در شهر ووهان چین، شمار مبتلایان این بیماری ویروسی در جهان به مرز ۱۰۰ میلیون نفر رسید.
بر اساس آمار پوهنتون جانس هاپکینز ایالات متحده، تا صبح دوشنبه ۲۵ جنوری (ششم دلو) ۹۹.۳ میلیون نفر در جهان به کووید۱۹ مبتلا شده و بیش از دو میلیون و ۱۳۱ هزار نفر دیگر در اثر این بیماری جان باخته اند.
ایالات متحده با نزدیک به ۲۵ میلیون و ۱۲۹ هزار مورد ابتلا و بیش از ۴۱۹ هزار مرگ ناشی از کووید۱۹ بلندترین میزان ابتلا و مرگ و میر ناشی از این بیماری را دارد.
هند با نزدیک به ده میلیون و ۶۶۸ هزار واقعه، برازیل با اضافه تر از هشت میلیون و ۸۴۴ مورد، روسیه با حدود سه میلیون و ۶۹۸ هزار، بریتانیا با نزدیک به سه میلیون و ۶۵۸ هزار، فرانسه با سه میلیون و ۱۱۲ هزار، اسپانیا، ایتالیا و ترکیه هر یک با نزدیک به ۲.۵ میلیون واقعۀ کووید۱۹ پس از ایالات متحده به ترتیب بیشترین واقعات را دارند.
مرگ و میر ناشی از کروناویروس، بیش از ۲۱۷ هزار مورد از برازیل، افزون بر ۱۵۳ هزار از هند، نزدیک به ۱۴۹ هزار از مکسیکو، بیش از ۹۸ هزار مورد از بریتانیا، اضافه تر از ۸۵ هزار از ایتالیا، بیش از ۷۳ هزار از فرانسه، نزدیک به ۶۹ هزار از روسیه و بیش از ۵۷ هزار از ایران گزارش شده است.
وزارت صحت عامۀ افغانستان روز دوشنبه گزارش داده است که واقعات مثبت کروناویروس در آن کشور به نزدیک به ۵۵ هزار و مرگ و میر ناشی از آن به ۲۳۹۰ رسیده است.
با آنکه چندین واکسین کروناویروس در کشورهای مختلف جهان جواز تطبیق یافته است، اما گسترش این بیماری کماکان ادامه دارد، و کارشناسان صحی حتا در کشورهای پیشرفتۀ جهان به این باور اند که آمار حقیقی مبتلایان و مرگ و میر ناشی از کروناویروس بلندتر از آمار رسمی است.
در حالی که روند تطبیق گستردۀ واکسین کووید۱۹ در شمار زیاد کشورهای ثروتمند آغاز شده است، سازمان جهانی صحت از نابرابری در توزیع و دسترسی مساویانۀ جهانی به این واکسین نجات دهنده انتقاد کرده است.
در شماری از کشورهای ثروتمند تطبیق واکسین به جوانان و حتا نوجوانان تا ۱۶ سال در نظر گرفته شده است و سازمان جهانی صحت با انتقاد از این روند گفته است که درست نیست که جوانان صحتمندتر کشورهای سرمایهدار پیشتر از کهنسالان کشورهای فقیر واکسین کووید۱۹ دریافت کنند.
رییس سازمان جهانی صحت گفته است در حالی که واکسین برای برخیها امیدواری میآورد، به یک خشت دیگری در دیوار نابرابری میان کشورهای فقیر و ثروتمند مبدل شده است.