در حالیکه تلاش برای تولید کتلهای واکسین کووید۱۹ جریان دارد، تولید کنندگان این واکسین با کمبود بوتلهای شیشهای برای ذخیره، نگهداری و انتقال واکسین روبرو اند.
با گذشت هفت ماه از همهگیری کروناویروس، دانشمندان در سرتاسر جهان در تلاش تولید واکسین برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس اند. تا کنون کم و بیش ۱۴۰ واکسین کووید۱۹ در کشورهای مختلف جهان زیر کار است، اما شمار انگشت شمار آن به مرحلۀ آزمایش بالای انسان رسیده است.
تنها دستیابی به واکسین موثر و کارآ چالش برانگیز و دشوار نیست؛ تولید، بستهبندی، ذخیره، نگهداری و انتقال آن در دوردستترین نقاط جهان نیز کار سادهای نیست. برای تطبیق سرتاسری و عادلانۀ واکسین کووید۱۹ به تمام جمعیت جهان بین هفت میلیارد تا ۱۵میلیارد دوز این واکسین نیاز است.
اکنون یکی دیگر از چالشهایی که تولید کنندگان واکسین با آن روبرو اند، کمبود بوتلهای شیشهای برای ذخیره، نگهداری و انتقال دوزهای واکسین است.
بوتلهای کوچک شیشهای طبی که برای دواهای زرقی و واکسین ساخته میشوند، کماکان شکنند اند و شرکتهای تولید کننده مقدار زیاد این بوتلها را همزمان تولید و ذخیره نکرده بلکه بر حسب ضرورت و تا لحظۀ نهایی تولید واکسین صبر میکنند.
در صورتیکه یکی از واکسینهای زیر کار موثر ثابت شود و تولید کتلهای آن آغاز شود، همزمان به میلیونها و حتا میلیاردها بوتل شیشهای نیاز خواهد افتاد.
برای حل این مشکل یک شرکت تکنالوژی در ایالات متحده یک نوع بوتلهای پلاستیکی را طراحی کرده است که جدار داخلی آن با یک لایۀ نازک سلیکان پوشیده شده است.
این محفظههای کوچک پلاستیکی شکنند نبوده و میشود واکسین را با خاطر آرام در آن جابجا کرد و به دوردستها انتقال داد.
همهگیری کروناویروس که در دسمبر سال گذشته از شهر ووهان، مرکز ولایت هوبی چین منشا گرفت، تا صبح چهارشنبه اول جولای ۱۰.۵ میلیون نفر را مبتلا کرده و جان بیش از ۵۱۲هزار نفر دیگر را گرفته است.