کوریای جنوبی روز چهار شنبه پنجم جولای (۱۴ سرطان) پس از تحلیل و ارزیابی لاشهٔ نخستین ماهواره جاسوسی کوریای شمالی گفته است که این ماهواره ''هیچ ابزار نظامی'' نداشت.
کوریای شمالی به تاریخ ۳۱ ماه می یک راکت حامل ماهوارهٔ آن کشور را لحظاتی پس از پرتاب، به دلیل نقص فنی در بحر سقوط داد.
پس از این رویداد، کوریای جنوبی برای ۳۶ روز پیهم عملیات پیچیدهای را برای پیدا کردن لاشهٔ این ماهواره آغاز کرد. کوریای جنوبی در این عملیات جستجو از کشتیهای نجات، ماین روبها و غواصان کار گرفت.
وزارت دفاع کوریای جنوبی روز چهارشنبه پس از پایان این عملیات گفت که کارشناسان آن کشور و ایالات متحده پارچههای یافت شدهٔ راکت و ماهواره را تحلیل و تجزیه کردند و به گفتهٔ این وزارت: "هیچ ابزار نظامی در ماهواره جاسوسی وجود نداشت.''
کوریای شمالی اعلام کرده که این ماهواره جاسوسی را به خاطر ایجاد توازن برای حضور نظامی روز افزون ایالات متحده در منطقه توسعه داده است. پیونگ یانگ گفته است که از طریق ماهوارهٔ جاسوسی فعالیتهای نظامی ایالات متحده را زیر نظارت قرار خواهد داد.
کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی، در ماه اپریل سال روان میلادی گفته بود که کشورش باید چندین ماهواره جاسوسی نظامی را پرتاب کند تا توانایی خود را در قسمت جمعآوری معلومات استخباراتی تقویت کند.
توسعهٔ ماهوارهٔ جاسوسی در صدر اولویت رهبر کوریای شمالی قرار دارد. پیونگ یانگ تعهد کرده است که به زودی ماهواره دیگری را پرتاب خواهد کرد.
بر اساس گزارش رسانهها دولتی کوریای شمالی، حزب حاکم کوریای شمالی ''به شدت'' از مقامات مسوول در سقوط راکت حامل ماهواره انتقاد کرده است.
ایالات متحده، کوریای جنوبی و جاپان پرتاب راکت حامل ماهوارهٔ جاسوسی توسط کوریای شمالی را محکوم کرده و این اقدام پیونگ یانگ را در مغایرت با قطعنامهٔ ملل متحد عنوان کردند، قطعنامهای که این کشور مجهز با سلاح هستهای را از استفادهٔ تکنالوژی میزایلهای بالستیک، منع کرده است.
روابط میان کوریای شمالی و کوریای جنوبی در سالهای اخیر در پایینترین سطح قرار گرفته است. دپلوماسی برای خلع سلاح هستهای کوریای شمالی نیز با شکست مواجه شده است.
کیم جونگ اون کشورش را یک قدرت هسته ای "غیرقابل برگشت" اعلام کرده و خواهان افزایش تولید تسلیحات از جمله سلاح های هستهای تکتیکی شده است.
رهبر کوریای شمالی همچنین ایالات متحده و کوریای جنوبی را متهم کرده است که زیر نام تقویت اتحاد شان، تمرینات نظامی خصومتآمیز را گسترش داده اند.
او امریکا را همچنین متهم کرد که کوریای جنوبی را ''به یک پایگاه تهاجمی پیشرفته'' تبدیل میکند، زیرا به گفتهٔ او، ایالات متحده تسلیحات پیشرفته از جمله کشتیهای طیارهبردار و بمافگنهایی که قادر به حمل سلاح هستهای استند، به کوریای جنوبی ارسال کرده است.
بخشی از این گزارش از خبرگزاری فرانس پرس گرفته شده است.