لینک های دسترسی

Breaking News

وزارت صحت: توبرکلوز سالانه جان ۱۳۰۰۰ افغان را می‎گیرد


وزارت صحت عامه افغانستان میگوید ۵۸ درصد مبتلایان مرض توبرکلوز زنان اند.
وزارت صحت عامه افغانستان میگوید ۵۸ درصد مبتلایان مرض توبرکلوز زنان اند.

با وجود توسعه خدمات صحی در شانزده سال اخیر در افغانستان؛ هنوز هم بربنیاد آمار وزارت صحت عامه این کشور، توبرکلوز سالانه جان بیش از ۱۳ هزار افغان را می‌گیرد.

وزارت صحت عامه افغانستان می‎گوید تخمینآ سالانه شصت هزار افغان به توبرکلوز مصاب می‏شوند؛ اما آنان در سال ۲۰۱۶ میلادی فقط ۴۲۸۱۲ مورد را ثبت کرده اند که ۶۲ درصد تمام واقعات را تشکیل می‏دهد.

آمار وزارت صحت افغانستان نشان می‎دهد که ۵۸ درصد مبتلایان توبرکلوز زنان و ۴۲ درصد آن مردان اند.

داکتر نجیب الله صافی، رئیس عمومی طب وقایه، وزارت صحت عامه افغانستان در صحبت با صدای امریکا گفت همین اکنون ۱۹۳۷ مرکز تداوی توبرکلوز در سراسر این کشور وجود دارد.

داکتر صافی افزود "افغانستان یکی از کشورهای است که در آن واقعات توبرکلوز زیادتر دیده می‎شود؛ اما خوشبختانه در جریان سال گذشته به گونه متواتر ما توانایی این را داشتیم که تعداد مراکز صحی را اضافه بسازیم و تعداد واقعات بیشتر را کشف و تداوی کنیم، برخلاف سایر کشورها، در افغانستان تعداد واقعات توبرکلوز نزد خانم‎ها، نظر به مردان بیشتر است."

به گفته داکتران، برای وقایۀ از توبرکلوز، مناسبت ترین گزینه واکسین کودکان تازه تولد شده در جریان ۲۴ ساعت پس از تولد است.

داکتر صافی، رئیس عمومی طب وقایه، در وزارت صحت عامه افغانستان، در مورد علایم مرض توبرکلوز و نوع انتقال این مرض، گفت "هر آن کسی که برای دوهفته سرفه داشته باشد و سرفه وی با تداوی عادی خوب نشود، ضرور است که به یکی از مراکز صحی مراجعه کند تا بخاطر توبرکلوز مورد معاینه قرار گیرد. در کنار این، سرفه دوامدار، سرفه که با افرازات بلغم همراه است، تب، عرق‎های شبانه، درد سینه از علایم مرض توبرکلوز است که نزد مریضان دیده می‎شود. سرایت آن هم معمولأ از قطرات هوا است. بنأ مریضانی که سرفه می‏کنند کوشش کنند در محضرعام در جریان سرفه، دهان و بینی خود را با دستمال کاغذی بپوشانند."

افغانستان از جمله ۲۲ کشوری است که در آن بیشترین موارد توبرکلوز دیده می‏شود؛ اما افغانستان برای مبارزه با این پدیده تنها گذاشته نشده است. به گفته مقامات وزارت صحت عامه افغانستان حکومت جاپان همواره افغانستان را در این بخش کمک کرده است.

در هفته گذشته، حکومت افغانستان با حکومت جاپان قراردادی را به ارزش هشت میلیون دالر به امضا رسانید و این پول در جریان سال‎های ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ برای خرید دوای توبرکلوز، از سازمان صحی جهان، برای مبتلایان توبرکلوز، به مصرف خواهد رسید.

بیست و چهار مارچ، روز جهانی مبارزه با توبرکلوز است که سالانه در سراسر جهان به شمول افغانستان، طی محافلی تجلیل می‌گردد.

XS
SM
MD
LG