لینک های دسترسی

Breaking News

زلزلۀ شدید در پاکستان ۲۰ کشته و صدها زخمی بر جا گذاشت


بر اثر یک زلزلۀ شدید صبح وقت پنجشنبه هفتم اکتوبر (۱۵ میزان) دست کم ۲۰ نفر در جنوب غرب پاکستان جان باخت و بیش از ۲۰۰ نفر دیگر زخمی شده است.

بر اساس گزارش‌ها، تیم‌های نجات تلاش می‌کنند تا کارگران یک معدن ذغال سنگ را که در زیر زمین گیر مانده اند، نجات دهند.

خبرگزاری فرانس پرس گزارش داده است که بسیاری از قربانیان بر اثر ریزش سقف و دیوار منازل در ایالت بلوچستان جان باختند. ادارۀ زمین شناسی ایالات متحده گفته است که شدت این زلزله ۵.۷ ریکتر بود و مرکز زلزله در ۲۰ کیلومتری عمق زمین موقعیت داشت. این زلزله ساعت سه صبح به وقت محل رخ داد.

میر ضیاءالله لنگاو، وزیر داخلۀ ایالت بلوچستان، گفته است که بر اساس معلوماتی که به وی رسیده است، ۲۰ نفر به اثر این زلزله جان باخته است.

از جمله بیش از ۲۰۰ زخمی، وضعیت ۴۰ نفر وخیم گزارش شده است
از جمله بیش از ۲۰۰ زخمی، وضعیت ۴۰ نفر وخیم گزارش شده است

بر اساس گزارش فرانس پرس، منطقه‌ای که بیشترین آسیب را متحمل شده است، ساحۀ کوهستانی دورافتاده هارنای است، جاییکه نبود جاده های قیرریزی شده، برق و پوشش تیلفون‌های موبایل، مانع تلاش‌های نجات شد.

سهیل انور هاشمی، یک مقام ارشد هارنای، به خبرگزاری فرانس پرس گفته است که در میان قربانیان یک زن زن و شش کودک شامل اند. به گفتۀ این مقام محلی ایالت بلوچستان، بیش از ۲۰۰ نفر دیگر به اثر این زلزله زخمی شده است و وضعیت ۴۰ تن از زخمیان، وخیم گزارش شده است.

به گفتۀ هاشمی، ۱۵ کارگر در داخل یک معدن ذغال سنگ گیر مانده اند. کارگران معادن ذغال سنگ معمولا شب هنگام کار می کنند، زیرا هوا در جریان شب سرد تر است.

ادارۀ رسیدگی به آفات طبیعی ایالت بلوچستان، هشدار داده است که شمار تلفات این زلزله احتمالا افزایش یابد. این زلزله موجب قطع برق در مناطق آسیب دیده شده است و کارمندان بخشی صحی بدون برق تا طوع آفتاب زخمیان را تداوی کردند.

این زلزله در سراسر ایالت بلوچستان به شمول مناطق هم مرز با افغانستان و ایران حس شدږ

پاکستان یکی از کشورهای معروض به زلزله است. در سال ۲۰۱۵ میلادی، زلزله‌ای که شدت آن ۷.۵ ریکتر بود، پاکستان و افغانستان را تکان داد که به اثر آن، نزدیک به ۴۰۰ نفر جان باخت.

قبل بر آن، در سال ۲۰۰۵ میلادی، زلزله‌ای ۷.۶ ریکتر، موجب کشته شدن ۷۳ هزار نفر در پاکستان شد و نزدیک به ۳.۵ میلیون نفر را بی خانمان کرد، به خصوص در مناطق کشمیر زیر کنترول پاکستان.

در سال ۱۹۳۵ میلادی نیز یک زلزله که شدت آن ۷.۶ ریکتر بود، سبب جان باختن ۳۰ هزار نفر در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان شد. در آن زمان، این منطقه شامل قلمرو هند می‌شد که بخشی از مستعمرۀ بریتانیا بود.

XS
SM
MD
LG