لینک های دسترسی

 
یک سال پس از زلزلۀ مرگبار در شمال غرب سوریه چه می‌گذرد؟
Breaking News

یک سال پس از زلزلۀ مرگبار در شمال غرب سوریه چه می‌گذرد؟


فعالان در ولایت حلب سوریه به مناسبت اولین سالگرد زلزلهٔ فاجعه بار فبروری سال ۲۰۲۳ که سبب مرگ هزارن نفر شد.
فعالان در ولایت حلب سوریه به مناسبت اولین سالگرد زلزلهٔ فاجعه بار فبروری سال ۲۰۲۳ که سبب مرگ هزارن نفر شد.

اکثریت باشندگان در شمال غرب سوریه که از قبل در اثر جنگ‌ها بیجا شده بودند، پس از زلزلهٔ مرگبار ماه فبروری سال گذشته باردیگر بی خانمان شدند.

با گذشت یک سال از این حادثه، کمک‌های عاجل خاتمه یافته و شماری از مردم تا هنوز در خیمه‌ها و ساختمان‌های نیمه مخروبه به سر می‌برند.

خانوادهٔ عالیه الشیخ دبز، باشنده شمال شرق سوریه، مانند اکثر بیجاشدگان در یک خیمه زندگی می‌کند. او می گوید که به خانۀ نیمه‌ ویرانۀ شان بازگشت نتوانسته و ناگزیر اند که با وصف هوای سرد و بارانی، در زیر خیمه زندگی کنند.

عمر عطیه که پدر سه فرزند است، یکی از پسرانش را در زلزله از دست داد. او گفت: "من و فرزندانم در زیر آوار گیر مانده بودیم. عمله نجات من و دو پسر کوچکم را بیرون کشیدند، ولی پسر دیگرم را تا عصر روز نیافتند و تا آن زمان، او جان باخته بود."

زلزله ششم فبروری سال گذشته از ترکیه آغاز شد، جایی‌که کم از کم ۵۰ هزار نفر در اثر آن جان باختند. این زلزلهٔ فاجعه بار در سوریه نیز سبب مرگ بیش از ۶۰۰۰ نفر شد.

مقام های صحی محلی در شمال شرق سوریه می گویند که باگذشت یک سال، صدمات ناشی از این رویداد بر توانایی آنان تاثیرات منفی بر جا گذاشته است.

داکتر زهیر القراط، کارمند اداره صحت عامه ادلب، می گوید: "متاسفانه اکثر مراکز صحی پس از وقوع زلزله تخریب شد و ما تعداد زیادی از پرسونل طبی در تمام سطوح، از جمله داکتران، پرستاران و پرسونل اداری را از دست دادیم."

عالیه الشیخ می گوید که پس از زلزله، در اوایل کمک‌های غذایی و دیگر اشیای مورد نیاز روزمره را دریافت می‌کردند، اما به مرور زمان این کمک‌ها کاهش یافت و در حال حاضر کمک‌های اندک مواد غذایی به آنان صورت می‌گیرد.

گروه

XS
SM
MD
LG