باستانشناسان مصری برای نخستین بار مومیایی فرعون مشهور، آمنهوتپ اول، را به گونۀ دیجیتلی باز کردند تا به رمز و راز آن پی ببرند.
پژوهشگران با استفاده از تکنالوژی تصویرنگاری سه بعدی بدون آنکه نقاب تدفینی تابوت نمای این مومیایی را بردارند، به کاوش پرداختند.
آمنهوتپ اول بیش از ۱۵۰۰ سال پیش از میلاد مسیح حکمروایی داشت و مومیایی وی در سال ۱۸۸۱ میلادی کشف شد.
وزارت آثار باستانی مصر روز سه شنبه ۲۸ دسمبر (هفتم جدی) با نشر بیانیهای گفت که سحر سلیم، استاد پرتوشناسی در پوهنتون قاهره و زاهی حواس، مصر شناس برجسته و وزیر پیشین آثار باستانی مصر این تحقیق را رهبری میکردند.
در این بیانیه آمده است: "سلیم و حواس برای بازکردن دیجیتلی مومیایی آمنهوتپ اول از تکنالوژی پیشرفتۀ ایکسری، سی تی سکن و برنامههای پیشرفتۀ کمپیوتری کار گرفتند، بدون آنکه مومیایی را لمس کنند."
وزارت آثار باستانی مصر گفته است که این تحقیق "برای بار نخست چهرۀ آمنهوتپ اول، سن، وضعیت صحی و شمار دیگر از رمزها را در مورد نحوۀ منحصر به فرد مومیایی شدن پیکر و تدفین" آن را مشخص کرد.
تدقیق پژوهشگران مصری نشان داده است که آمنهوتپ اول نخستین فرعونی بوده است که با بازوان بسته مثل صلیب مومیایی شده و آخرین پیکری بوده است که با مغز سرش مومیایی شده است.
باستان شناسان مصری پس از بررسی تصاویر سی تی اسکن گفته اند که آمنهوتپ اول که ۲۱ سال بر مصر باستان فرمان روایی کرد، به سن ۳۵ سالگی و ظاهراً به دلیل جراحت یا بیماری درگذشته است.
مومیایی آمنهوتپ اول یگانه مومیایی عصر مصر قدیم است که باستان شناسان نوارهای پیچیده به آن را باز نکرده اند تا نقاب و تاج گل را که مثل مو اطراف این مومیایی را پوشانده است، به حالت اصلی آن حفظ کرده باشند.