لینک های دسترسی

Breaking News

چانه زنی ایتالیا و اتحادیه اروپایی در باره بحران مهاجرت


بحران پناهجویان در اروپا
بحران پناهجویان در اروپا

وزیران دفاع کشور های اروپایی روز پنجشنبه ۳۰ اگست در شهر ویانا باهم دیدار کردند تا راه حل ممکن را برای پناهجویانی پیدا کنند که از آب های مدیترانه توسط نیروهای بحری اتحادیۀ اروپایی به سواحل ایتالیا انتقال داده می شوند.

این در حالیست که ایتالیا هشدار داده است که اگر رهبران کشورهای اروپایی راه حل را برای این مشکل پیدا نکنند، کشتی های قوای بحری اتحادیه اروپا را به سواحل خود اجازه ورود نخواهد داد.

قوای بحری اتحادیه اروپا در عملیات موسوم به سوفیا تلاش می کنند جلو قاچاق پناهجویان را در آب های مدیترانه بگیرند و پناهجویانی را که از مسیر این بحیره می خواهند به اروپا بروند دستگیر کرده و آنان را به سواحل ایتالیا انتقال دهند.

ماریو کوناسک، وزیر دفاع اتریش که کشور اش در حال حاضر رهبری دوره ‌یی اتحادیه اروپا را بر عهده دارد گفت که وزیران دفاع در این نشست در باره امنیت مرزها صحبت خواهند کرد.

آقای کناسک به آژانس خبری رویترز گفت "بیشبرد درست عملیات سوفیا نه تنها برای اتریش بلکه برای تمام اروپا بسیار مهم است. از همینرو من بسیار خرسندم که ما همه در ویانا استیم و میتوانیم با استفاده از این فرصت با ایتالیا صحبت های دوجانبه داشته باشیم و احتمالاً در کنفرانس خبری که در آخر نشست برگزار می شود، راه حل واضح را اعلام کنیم."

اما توافق سریع میان کشور های اروپایی برای میزبانی از پناهجویانی که در نتیجه عملیات سوفیا به این قاره انتقال داده می شوند، نا ممکن به نظر می رسد. کشور های اروپایی از آغاز بحران مهاجرت از شرق میانه و افریقا، تا به حال نتوانسته اند روی پالیسی مهاجرتی آن اتحادیه به توافق برسند.

فدریکا موگرینی، مسوول پالیسی خارجی اتحادیه اروپایی می گوید که تا هنوز اجماعی که برای حل این بحران نیاز می باشد، به وجود نیامده است.

خانم موگرینی در جریان سخنرانی که در این شست داشت گفت "ما باید با مشکل مقررات انتقال پناهجویان مقابله کنیم. می خواهم با تاکید بگویم که این مشکل تنها روی عملیات سوفیا اثر نکرده، بلکه تاثیر آن بسیار گسترده است. تا به حال اجماعی به میان نیامده است و ما برای عملیات نظامی در این اتحادیه، نیاز مند اجماع روی قواعد استیم."

اورسلا وندر لین، وزیر دفاع آلمان می گوید که مشکل در عملیات سوفیا نه بلکه در مقررات موسوم به دوبلین است که بر أساس آن یک پناهجو برای بار نخست وارد هر کشوری که شود، همان کشور باید مسوولیت او را بر عهده بگیرد.

وزیر دفاع آلمان در جریان نشست گفت "این عملیات تا به حال به خوبی پیش رفته است و ما ماموریت مقابله با قاچاقچیان و آموزش قوای امنیتی لیبیا را با آن انجام می دهیم و ما با پرسش مقررات دوبلین روبرو استیم که باید حل شود."

در حال حاضر برای اجرای عملیات سوفیا از چهار کشتی و شماری از طیاره ها و هلی کوپتر ها استفاده می شود تا در آب های مدیترانه جلو افرادی را بگیرد که به طور قاچاق می خواهند به اروپا سفر کنند.

نظر به قانون بین المللی، کشتی ها مجبور اند افرادی را که در آب با خطر روبرو می باشند، کمک کنند و کشتی های عملیات موسوم به سوفیا بیشتر پناهجویان را نجات داده و آنان را به سواحل ایتالیا انتقال می دهند.

مهاجرت از شمال افریقا و از مسیر بحیرۀ مدیترانه به سمت ایتالیا و اسپانیا در مقایسه با سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ کاهش یافته است، با آنهم بر اساس گزارش سازمان بین المللی مهاجرت در سال ۲۰۱۷ بیش از ۱۷۲ هزار و از آغاز سال ۲۰۱۸ تا کنون بیش از ۵۹ هزار مهاجر این مسیر پرخطر دریایی را به گونۀ قاچاق پیموده و اکثر آنان به ایتالیا منتقل شده اند.

XS
SM
MD
LG